428
| CreativeProtagon

Εμβολιασμός: Πώς θα είναι η ελληνική καμπάνια;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Δεκεμβρίου 2020, 21:14
|CreativeProtagon

Εμβολιασμός: Πώς θα είναι η ελληνική καμπάνια;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Δεκεμβρίου 2020, 21:14

Πώς θα πειστούν οι Έλληνες για να εμβολιαστούν; Πρώτα να δούμε ποια δημοσκόπηση θα επαληθευτεί. Υπάρχουν αρκετές μετρήσεις, αισιόδοξες και απαισιόδοξες. Οι περισσότερες συγκλίνουν σε ένα 30% που δεν σκοπεύει να βάλει τη βελόνα στο μπράτσο. Από εκεί και πέρα, οι μετρήσεις της κοινής γνώμης καταγράφουν διάφορα ποσοστά που εκφράζουν προβληματισμό για τον χρόνο εμβολιασμού -αρκετοί δηλώνουν ότι θα περιμένουν να δουν αν υπάρξουν παρενέργειες σε όσους εμβολιαστούν πρώτοι.

Τέλος πάντων, αυτά τα πράγματα χρειάζονται συνήθως καμπάνια και το πιθανότερο είναι ότι ο Πέτσας θα φτιάξει καινούργια λίστα αν και η επικοινωνιακή διάσταση του γεγονότος δεν απαιτεί ιδιαίτερη υποστήριξη. Ο κόσμος ξέρει ότι το εμβόλιο έρχεται. Επίσης θα βομβαρδιστεί από πληροφορία και ειδησεογραφικά μηνύματα. Θα το μάθουν ακόμα και αυτοί που ζουν σε βουνοκορφές χωρίς σήμα τηλεφώνου. Συνεπώς δεν χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης, αλλά προτροπής και παραδειγματισμού.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να σηκώνει το μανίκι; Ούτως ή άλλως οι infuencers και τα celebrity είναι, κατά κάποιο τρόπο, άσφαιρες βολές. Απευθύνονται σε ηλικίες που δεν είναι κρίσιμες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Το θέμα είναι να πειστούν οι ηλικίες από τα 50 και πάνω. Συνεπώς;

Ε, λοιπόν, στην περίπτωση μας τα πράγματα είναι σχετικά απλά.

Πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστεί, μπροστά σε κάμερες, η πολιτική ηγεσία του τόπου. Όλοι. Με τις οικογένειες τους. Κοινώς ο πολίτης θα πρέπει να δει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν το εμβόλιο. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους. Ο Μητσοτάκης είπε ότι θα το κάνει, οικογενειακώς. Λογικά και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Μαζί με τους πολιτικούς θα κληθεί να εμβολιαστεί ο Τσιόδρας, ο Σύψας, όλοι αυτοί, τέλος πάντων, που έγιναν εθνικός μπούσουλας στην πανδημία. Ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα κατάπινε με κλειστά μάτια ένα χάπι από το χέρι του Τσιόδρα, χωρίς καν να ρωτήσει τι είναι.

Εννοείται ότι στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας οφείλει να είναι ο Αρχιεπίσκοπος με όσο το δυνατόν περισσότερους ιεράρχες. Και αν ακουστεί καμία περίεργη φωνή από τους κόλπους της Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος οφείλει να πιάσει το φραγγέλιο.

Επικουρικά, καλό θα ήταν να βγει στην πρώτη γραμμή και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καθώς ο Στρατός είναι ένας θεσμικός φορέας με υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης από την κοινή γνώμη.

Από εκεί και πέρα, αν βρεθεί και καμιά διασημότητα των τεχνών, θα ήταν χρήσιμη, αλλά, μεταξύ μας, δεν θα προσθέσει και πολλά αν εμβολιαστούν όλοι οι παραπάνω. Ναι, βέβαια, θα βγουν ψεκασμένοι, αντιρρησίες, μυθομανείς, συνωμοσιολόγοι, αλλά και ειλικρινώς καχύποπτοι. Θα κρεμαστούν πρωτοσέλιδα με το χάραγμα του αντίχριστου. Αλλά η ανθρώπινη Ιστορία, έστω με μικρά πισωγυρίσματα, είναι σπαρμένη από νίκες της λογικής και της προόδου. Στο τέλος, συνήθως, νικάει το καλό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News