299
Ο Πέδρο Σάντσεθ διαγνώστηκε θετικός μετά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη | REUTERS/David 'Dee' Delgado

Αναβλήθηκε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής λόγω Covid του Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 16:48
Ο Πέδρο Σάντσεθ διαγνώστηκε θετικός μετά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/David 'Dee' Delgado

Αναβλήθηκε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής λόγω Covid του Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 16:48

Αναβάλεται η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης («EuroMed») που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή στο Αλικάντε της Ισπανίας, καθώς ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ακόμη θετικός στον κορονοϊό.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε σήμερα τεστ και εξακολουθεί να είναι θετικός στην Covid-19», ανέφερε το γραφείο του, το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Δεδομένης αυτής της περίστασης, και για προληπτικούς λόγους, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται η νέα ημερομηνία.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Κυριακή στο Twitter πως βρέθηκε θετικός στην Covid, μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Σάντσεθ ανέβαλε ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του, συμμετέχοντας μόνο σε εκδηλώσεις με βιντεοδιάσκεψη.

Η ομάδα EuroMed -ή Med 9- που δημιουργήθηκε το 2016 προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αποτελείται από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων αυτών των χωρών, μεταξύ των οποίων ο Εμανουέλ Μακρόν και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αναμένονταν την Παρασκευή στο Αλικάντε, παραθαλάσσιο θέρετρο στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Η σύνοδος κορυφής στην οποία αναμενόταν επίσης να συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επρόκειτο να προσεγγίσει κυρίως το θέμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κυριαρχίας, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της γαλλικής προεδρίας, θα συζητούσαν επίσης, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας, στο δείπνο εργασίας που θα είχαν μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News