380
Ρωσικά τεθωρακισμένα παρατημένα από τους ρώσους στρατιώτες σε περιοχή κοντά στο Χάρκοβο | Press service of the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine/Handout via REUTERS

«Νεκροί ήδη οι πρώτοι ρώσοι έφεδροι που επιστρατεύτηκαν»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 14:59
Ρωσικά τεθωρακισμένα παρατημένα από τους ρώσους στρατιώτες σε περιοχή κοντά στο Χάρκοβο
|Press service of the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine/Handout via REUTERS

«Νεκροί ήδη οι πρώτοι ρώσοι έφεδροι που επιστρατεύτηκαν»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 14:59

Ως πρόβατα επί σφαγή  περιέγραψε ένας από τους στενότερους συμβούλους του ουκρανού προέδρου, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, τους ρώσους εφέδρους που επιστρατεύτηκαν από τον Πούτιν και αποστέλλονται κατά δεκάδες στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ηδη οι πρώτοι που ήρθαν, είναι νεκροί, λέει στη γερμανική Βild ο Αλεκσέι Αρεστόβιτς. «Κάποιοι έχουν ήδη σκοτωθεί στο Χάρκοβο», υποστήριξε, ενώ άλλοι «στρατολογούνται και πέντε μέρες αργότερα βρίσκονται στο μέτωπο».

Ερωτηθείς πόσοι από τους 300.000 ρώσους εφέδρους εκτιμά ότι θα επιβιώσουν, ο σύμβουλος του Ζελένσκι απάντησε κοφτά  «κανείς».

«Δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι, δεν έχουν φάρμακα και κραδαίνουν σκουριασμένα όπλα . Δεν έχουν καμία εκπαίδευση, είναι τρομερό. Είναι σαν ένας επαγγελματίας πυγμάχος να πολεμά έναν μαθητή», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τον Αρεστόβιτς, οι Ρώσοι έχουν ήδη χάσει το 70% των στρατιωτών τους.

Οσο για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία , εκτίμησή του ήταν ότι «θα μπορούσε να διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2023», ενώ εξήγησε και τον συλλογισμό του σύμφωνα με τον οποίο, ο Πούτιν μπλοφάρει με τα πυρηνικά:

«Αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα, όλες οι διεθνείς συμφωνίες θα παγώσουν. Κάθε χώρα θα πει: Θέλουμε κι εμείς ένα πυρηνικό όπλο! Γιατί οι μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και άλλες, δεν μπορούν να μας προσφέρουν καμία ασφάλεια. Νομίζω ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τους εφέδρους στις κατεχόμενες περιοχές ς, αλλά εμείς θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η εξόντωση των στρατιωτών που επιστράτευσε δεν θα είναι δύσκολη για εμάς».

Ερωτηθείς τέλος  για τα σχέδια του Πούτιν αναφορικά με την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών, ο σύμβουλος του Ζελένσκι εκτίμησε ότι ως πρώτη κίνηση ο Πούτιν θα στείλει «πολλά στρατεύματα» για να υπερασπιστούν την περιοχή.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να προσπαθήσει να προχωρήσει περαιτέρω στην περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά αυτό -τόνισε- είναι αδύνατο για αυτόν. Θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την προσαρτημένη περιοχή και θα μας απειλήσει με πυρηνικά όπλα. Θα μπορούσε να προκαλέσει για διαπραγματεύσεις χρησιμοποιώντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Θα μπορούσε να κάνει πράγματα όπως να ανατινάξει τις γραμμές φυσικού αερίου της Ουκρανίας».

«Θα μπορούσε να μας δώσει τελεσίγραφο λέγοντας ότι υπερασπίζεται το ρωσικό έδαφος και να μας απειλήσει με πυρηνικά όπλα. Αλλά νομίζω ότι όλα αυτά είναι απλώς μια μπλόφα. Νομίζω ότι οι Ρώσοι θέλουν απλώς να βελτιώσουν τη διαπραγματευτική τους θέση. Θέλουν να μας τρομάξουν και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις»,  σημείωσε ο Ολεκσέι Αρεστόβιτς στη συνέντευξή του στην Bild.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...