647
Φωτογραφία απο τη Σύνοδο EUROMED 9 στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα | INTIMEnews

Παρέμβαση Μακρόν υπέρ της Ελλάδας: Στήριξη από τους ηγέτες της Ευρωμεσογειακής Συνόδου απέναντι στις τουρκικές απειλές

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 15:16
Φωτογραφία απο τη Σύνοδο EUROMED 9 στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα
|INTIMEnews

Παρέμβαση Μακρόν υπέρ της Ελλάδας: Στήριξη από τους ηγέτες της Ευρωμεσογειακής Συνόδου απέναντι στις τουρκικές απειλές

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 15:16

Νεά γαλλική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές απειλές. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της γαλλικής Προεδρίας, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μανώλης Σπινθουράκης,  οι  ηγέτες των χωρών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή στο Αλικάντε, αναμένεται να εκφράσουν την αμέριστη στήριξή τους στην Αθήνα έναντι των επαναλαμβανόμενων απειλών Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται ότι η τελευταία Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στην Αθήνα.

Κατά τα άλλα, οι απειλές και οι προειδοποιήσεις για στρατιωτική επέμβαση των Τούρκων σε βάρος της χώρας μας συνεχίστηκαν και την Τετάρτη, διά στόματος -αυτή τη φορά- του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους αλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας», είπε ο τούρκος υπουργός Αμυνας σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, και συνέχισε με «ιστορικές αναδρομές», αλλά και νέα απόπειρα ανάμειξης στα εσωτερικά της  χώρας:

 «Βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια.να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον μέλλον.

»Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για “νεο-οθωμανική πολιτική”, δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω απο τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της τουρκικής μειονότητας τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί  να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας». 

Από το λογύδριο Ακάρ δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι γνωστές συκοφαντίες κατά της Ελλάδας για το Μεταναστευτικό (που δυστυχώς αναπαράγονται και από κύκλους στο εσωτερικό) και για το θέμα της τρομοκρατίας.

«Συνεργαζόνται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου. Όλοι με ευφυΐα και συνείδηση κατανοούν το αληθινό πρόσωπο και τις προθέσεις εκείνων που σκοτώνουν και μετά μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα με αδίστακτο τρόπο 

»Οπως δήλωσε και ο πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν “σταματήστε” σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Και ο τούρκος υπουργός Αμυνας κατέληξε λέγοντας:

«Aυτοί οι υποκριτές δεν παίρνουν μαθήματα από την ιστορία. Μπορεί να ξέχασαν ποια ήταν η μοίρα τους όταν έστειλαν τα παιδιά τους σε αυτές τις χώρες πριν από 100 χρόνια με ενθουσιασμό για περιπέτεια, αλλά μπορεί να ξέχασαν ότι κάποιοι λάτρεις της περιπέτειας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κρεμάλα, αλλά ας σας το θυμίσουμε στο όνομα της καλής γειτονίας. Συνειδητοποιήστε τη σοβαρότητα αυτής της δουλειάς. Σταματήστε να πηγαίνετε με λάθος δρόμο. Αποφύγετε τις προβοκάτσιες που θα προκαλέσουν καταστροφή. Μην κατεβείτε στο πηγάδι με το σχοινί κάποιου άλλου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News