239
Σύμφωνα με την ομολογία Αποστόλου, για εικόνες σαν και αυτή, δεν έφταιγαν οι «κακοί Ευρωπαίοι», αλλά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Το αλλάζουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μας τα επέβαλαν τα capital controls, εμείς το αποφασίσαμε!»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 14:20
Σύμφωνα με την ομολογία Αποστόλου, για εικόνες σαν και αυτή, δεν έφταιγαν οι «κακοί Ευρωπαίοι», αλλά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Το αλλάζουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μας τα επέβαλαν τα capital controls, εμείς το αποφασίσαμε!»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 14:20

Το φάσμα της ήττας πλανάται απειλητικό πάνω από την Κουμουνδούρου και ο ένας μετά τον άλλο, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζουν να πουν (σ.σ. κατά τους ίδιους, να αποκαλύψουν) κάτι διαφορετικό από το αφήγημα που υπηρετούσαν εδώ και τέσσερα χρόνια, ώστε να «σωθεί η παρτίδα».

Ετσι μετά τις «αυταπάτες» για τις οποίες είχε μιλήσει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας (θυμηθείτε το εδώ) και τις «ψευδαισθήσεις» με τον Κώστα Καραμανλή για τις οποίες μίλησε εσχάτως ο Νίκος Φίλης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, βγήκε να πει στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra ότι η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) δεν επιβλήθηκε από τους «κακούς δανειστές», αλλά ήταν απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς αποφασίσαμε τα capital controls, δεν μας το επέβαλε κανείς», επανέλαβε δις ο κ. Αποστόλου,  αντιπαρερχόμενος την απορία, αλλά και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στους οποίους μιλούσε, για το κάτα πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός του αυτός (δείτε το βίντεο κάτω).

«Μου λέτε ότι δεν ξέρω πώς λειτουργεί το υπουργικό συμβούλιο;» αναρωτήθηκε ενοχλημένος ο πρώην υπουργός στον διάλογο που ακολούθησε και επέμεινε πως τα capital controls τα «αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο», με την «εισήγηση να γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό» (σ.σ. δηλ. τον Γιάνη Βαρουφάκη).

«Εμείς τα αποφασίσαμε», επανέλαβε ο κ. Αποστόλου και ένα ακόμα αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...