281
Βαρουφάκης και Φλαμπουράρης. Κάποτε ήταν σύντροφοι στην Πρώτη Φορά Αριστερά. Τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκθέτει τον υπουργό Επικρατείας | SOOC/CreativeProtagon

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει: Ιδέα του Φλαμπουράρη ήταν το Νομισματοκοπείο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 14:10
Βαρουφάκης και Φλαμπουράρης. Κάποτε ήταν σύντροφοι στην Πρώτη Φορά Αριστερά. Τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκθέτει τον υπουργό Επικρατείας
|SOOC/CreativeProtagon

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει: Ιδέα του Φλαμπουράρη ήταν το Νομισματοκοπείο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 14:10

Είναι σαφές πλέον ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί ένα πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οχι μόνο δημοσκοπικά, καθώς ροκανίζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας την είσοδό του στη  Βουλή, αλλά και πολιτικά, καθώς ως πρωταγωνιστής της περιβόητης «περήφανης διαπραγμάτευσης» το πρώτο εξάμηνο του ’15, είναι σε θέση να εκθέτει τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του.

Χαρακτηριστικά τα όσα αποκάλυψε για τον υπουργό Επικρατείας και μέντορα του Πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον οποίο σε συνέντευξή του στο «Ποντίκι», ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπέδειξε ως εμπνευστή της εξωφρενικής ιδέας του καλοκαιριού του ’15 για την εισβολή στο Νομισματοκοπείο και τη χρησιμοποίηση κάποιων ανενεργών δισ. ευρώ που είχε εκεί η ΕΚΤ.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε την όλη ιδέα ως ανοησία ενώ σημείωσε ότι τα περί Νομισματοκοπείου δεν τα έλεγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Απλά, όπως εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Λαφαζάνης είπε «ναι, εγώ το έκανα» για να πάρει εκείνος την… δόξα.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε σχετικά, όταν ρωτήθηκε αν είχε βάση η ιστορία για το Νομισματοκοπείο:

«Πώς δεν είχε βάση; Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...