354
Περικυκλωμένη από τις υπόλοιπες φιναλίστ, η μεξικανή Βανέσα Πόντσε ντε Λεόν δέχεται με χαρά και έκπληξη τον τίτλο της «Μις Κόσμος 2018» (REUTERS/Jason Lee) | REUTERS/Jason Lee

Αυτή είναι η μεξ-Ικανή Μις Κόσμος

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 14:30
Περικυκλωμένη από τις υπόλοιπες φιναλίστ, η μεξικανή Βανέσα Πόντσε ντε Λεόν δέχεται με χαρά και έκπληξη τον τίτλο της «Μις Κόσμος 2018» (REUTERS/Jason Lee)
|REUTERS/Jason Lee

Αυτή είναι η μεξ-Ικανή Μις Κόσμος

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 14:30

Και το όνομα αυτής, Βανέσα Πόντσε ντε Λεόν. Η μεξικανή καλλονή, η οποία αναδείχτηκε «Μις Κόσμος 2018 » στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, κατάφερε να ανεβάσει για πρώτη φορά τη χώρα της στο πιο ψηλό σκαλί του «βάθρου».

Αποστομώνοντας τις κακές γλώσσες που είπαν ότι στα 26 της είναι «πολύ μεγάλη» για το στέμμα, το εντυπωσιακό βιογραφικό της εξηγεί πόσα ουσιαστικά βήματα προηγήθηκαν στη ζωή της ώσπου να φτάσει και στην κατάκτηση του τίτλου της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου: έχει σπουδάσει Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων και εργάζεται εθελοντικά στην οργάνωση «Migrantes en el Camino», βοηθώντας άτομα που πλήττονται από την μεταναστευτική κρίση στη Νότια Αμερική.

Η πανέμορφη Βανέσα Πόντσε ντε Λεόν είναι η «Μις Κόσμος 2018»

Πτυχιούχος και με εκτενή εθελοντική δράση είναι η νέα «Μις Κόσμος» λοιπόν, που κέρδισε με το σπαθί της το πολυπόθητο στέμμα στον λαμπερό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στην Κίνα.

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η πανέμορφη κοπέλα είναι και ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός κέντρου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά για νεαρές κοπέλες.

Στέφθηκε 68η «Μις Κόσμος» στην ιστορία του θεσμού, με την περσινή νικήτρια, την Ινδή Μανούσι Χιλάρ, να της παραδίδει συγκινημένη το στέμμα.

View this post on Instagram

#BellezaConProposito -> mas temprano descubrí que mi misión es servir, nada me llena más que poder ayudar. #MissWorld2018 #MissWorld

A post shared by Vanessa Ponce de Leon (@vanessaponcedeleon) on

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη της, η καλλονή από το Μεξικό ευχαρίστησε τους κριτικές και το κοινό, και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της για να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στην κοινωνία.

Πέρα από τη δράση της σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ΜΚΟ, η 26χρονη ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν και ως παρουσιάστρια. Είναι λάτρης των θαλάσσιων σπορ, κυρίως των καταδύσεων και η αγαπημένη της φράση είναι «έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον».

Η νίκη της συγκεκριμένης γυναίκας σε μία εποχή που ο θεσμός των καλλιστείων έχει δειχτεί δριμεία κριτική στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, έρχεται να απο0δείξει ότι η ομορφιά μπορεί κάλλιστα να συμβαδίσει με την ευαισθησία και την εξυπνάδα. Κι αν όντως η «Μις Κόσμος» αξιοποιήσει όπως υποσχέθηκε τον τίτλο της «για καλό σκοπό», κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει μία νέα εποχή, πιο σκεπτόμενων και δραστήριων εστεμμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...