• Οταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Μητσοτάκη στου Κάψια

    Συνάντηση κορυφής σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αρκαδία, στο χωριό Κάψια, το οποίο οι Αρκάδες το αναφέρουν «στου Κάψια» οπότε το υιοθετούμε ως σωστό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή στου Κάψια.

     

    Ηταν μια συνάντηση στο χαλαρό –πιο χαλαρό και ο πρώην Πρωθυπουργός θα έβγαινε με καλτσοπαντόφλες. Ο κ. Καραμανλής πέρασε το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία με καλό φαγητό και καλή πεζοπορία και σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr βρέθηκε στο πολυτελές «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», όπου εκεί έσπευσε να τον συναντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης με τη σειρά του βρέθηκε στην Αρκαδία με αφορμή την εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

     

    Τον κ. Καραμανλή συνόδευαν οι κολλητοί του, οι πρώην γραμματείς της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Λευτέρης Ζαγορίτης, αλλά και ο Νίκος Καλτεζιώτης (του «Αρχοντικού» αλλά και παλιός υφυπουργός Παιδείας επί Ράλλη).

  • Ο Μανώλης Πετσίτης ποζάρει στο Μαξίμου ως Τσίπρας

    Το ποιος είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης θα το έχετε μάθει (εδώ). Μια ενσάρκωση του συριζαϊκού ονείρου –από σερβιτόρος στο παρεάκι του Νίκου Παππά και μετά ζωάρα, χρήμα, γλέντια, κολλητηλίκια με την ομάδα του Πρωθυπουργού και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Η παρουσία στο Μαξίμου του παλιού συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Διαστήματος περιγράφεται ως τόσο συχνή από «Τα Νέα», που στο πρωτοσέλιδό τους τον έχουν να ποζάρει στο πόντιουμ μπροστά από το γνωστό τζάκι, όπου συνηθίζει να κάνει τα διαγγέλματά του ο κ. Τσίπρας όταν μοιράζει χριστουγεννιάτικα δώρα.

  • O Αδωνις σε εκδήλωση της Ελληνικής Αγωγής όπου παιδιά διάβασαν αρχαία ελληνικά σε σκύλους

    Εντάξει δεν τα έβαλε τα σκυλιά να ακούσουν τη λέξη «Ακενοτούνμπο», αρχαία ελληνικά έβαλε στα συμπαθή τετράποδα να ακούσουν ο ιδρυτής της Ελληνικής Αγωγής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

     

    Παρά την αναμενόμενη διαδικτυακή χλεύη κατά του κ. Γεωργιάδη από τα διάφορα συριζοτρόλ, είναι και αυτός ένας τρόπος να αγαπηθούν τα αρχαία ελληνικά. Οχι από τα σκυλιά αλλά από τα παιδιά που έκαναν την ανάγνωση των αρχαίων κειμένων προς τους τετράποδους φίλους τους σε αυτήν την κάπως παράδοξη εκδήλωση.

     

    «Στην Ελληνική Αγωγή ποτέ δεν έχουμε δει τη γλώσσα μουσειακά, μας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται ελληνικός πολιτισμός να γίνει βίωμα σήμερα. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει ως βασικό του στοιχείο τη φύση και το σεβασμό της φύσης. Οι Αρχαίοι Ελληνες ήταν ιδιαίτερα φιλόζωοι και αγαπούσαν πολύ τα σκυλιά. Υπάρχουν πολλά κείμενα για το πόσο δεμένοι ήταν οι πρόγονοι μας με τους σκύλους και τις γάτες. Μπορούμε να είμαστε και μοντέρνοι και σύγχρονοι και αρχαίοι και κοντά στη φύση και αυτός είναι ο στόχος της Ελληνικής Αγωγής», είπε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και κάποιοι κουνούσαν τις ουρές τους…

  • H Ρένα Δούρου σαχλαμαρίζει (στη βάρδιά της): Μελομακάρονο ή κουραμπιές;

    Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει προβληματισμούς —ή αν θέλετε πολύ ελεύθερο χρόνο στη βάρδιά της για να φιλοτεχνεί ένα προφίλ συνηθισμένου κοριτσιού του Facebook.

     

    Μέσα στις εορταστικές σαχλαμαρίτσες που βλέπουμε στον «τοίχο» μας, να’ σου και ένα διαδικτυακό γκάλοπ που σκαρφίστηκε η κυρία Δούρου: μελομακάρονο ή κουραμπιές;

     

    Και όχι έτσι απλά. Μελομακάρονο «τίμιο», δηλαδή Συριζαίικο όχι νεοφιλελεύθερο, ή κουραμπιές με φυστίκι Αιγίνης; Μάλιστα μας απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει και τη συνταγή για το επικρατέστερο.

     

    Διότι είναι γνωστό πως οι Συριζαίοι ξέρουν να μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια και να φτιάχνουν τίμια μελομακάρονα.

     

     

  • O Στάνκογλου θα παίξει τον Βαρουφάκη στο σινεμά

    Το ότι ο Κώστας Γαβράς, εκτός του ότι ζει και είναι μια χαρά ο άνθρωπος, θέλει να γυρίσει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με την εκδοχή του για το τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, το ξέραμε.

     

    Αυτό που αποκακαλύπτεται τώρα είναι ότι το project Gianis έχει προχωρήσει πολύ και ότι τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Μάρτιο.

     

    Και όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Ι. Ανέστη στο lifo.gr, ο Κώστας Γαβράς επιθυμεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνο ο Γιάννης Στάνκογλου.

     

    Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι το πώς θα μπει ο Στάνκογλου στα φανταχτερά ρούχα του Γιάνη, είναι η χρηματοδότηση του φιλμ. Ισως βέβαια ο Κώστας Γαβράς να ρωτήσει τον κ. Βαρουφάκη πώς θα έβρισκε χρήματα για να συνεχίσει την υπερήφανη διαπραγμάτευση.

  • Τσίπρας, ο μοναδικός ηγέτης στον κόσμο με φουλάρι σε κλειστό χώρο

    Σε μια απόδειξη του ότι αντιλαμβάνεται την εκπροσώπηση της χώρας ως προσωπικό του (ενδυματολογικό) σόου, ο Αλέξης Τσίπρας υπερηφανεύτηκε στη ρωσική τηλεόραση ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης στην Ευρώπη που γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο ή στο Κρεμλίνο ενώ δεν φοράει γραβάτα.

     

    Το περιέγραψε μάλιστα ως κατάκτηση. «Εχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Ντάουνινγκ Στριτ, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση» είπε στη συνέντευξη (εδώ).

     

    Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην ντάτσα του ρώσου ομολόγου του, του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο φλώρος ο Ρώσος φορούσε γραβάτα, ενώ ο δικός μας που είναι μάγκας έγινε ο μοναδικός ηγέτης όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο ολόκληρο, που μπαίνει σε κλειστό χώρο φορώντας φουλάρι.

     

    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να φοράει και πιο ψηλές κάλτσες…

  • Μαρινέλλα (ή Ντέμης Ρούσσος) για τον Τσίπρα στη Μόσχα

    Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει καταφέρει να γίνεται δεκτός στο Κρεμλίνο χωρίς γραβάτα, θα πρέπει να είναι και άνετος να ακούει την μπάντα του ρωσικού στρατού να του παιανίζει το «‪Παρ’ το φεγγάρι και κάντο βέρα μου» της Μαρινέλλας (ή το «Souvenirs» του Ντέμη Ρούσσου, γούστα είναι αυτά) όταν καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα.

     

    Το μετέδωσε η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσικρίκα του Alpha μέσω Facebook:

    Εγώ από την πλευρά μου να παραθέσω τους στίχους.

    Γιατί φοβάσαι τη σιωπή
    είμαι δική σου στο ‘χω πει
    με τη σιωπή μου σου μιλώ και σε φιλώ
    κύμα τρελό μες στο γιαλό

    Πάρ’ το φεγγάρι και καν’το βέρα μου
    φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
    Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
    να την πιεις σταγόνα από κρασί
    όλος ο κόσμος είσαι εσύ.

    Γιατί γλυκό παιδί μου κλαις
    τα δειλινά τις Κυριακές
    εγώ σε κάθε προσευχή κάνω ευχή
    να ’σαι το τέλος μου κι η αρχή

    Πάρ’ το φεγγάρι και καν’το βέρα μου
    φίλε μου, άντρα και αγέρα μου
    Πάρ’ τη ζωή μου απόψε
    να την πιεις σταγόνα από κρασί
    όλος ο κόσμος είσαι εσύ.

  • Ο Μπακογιάννης έσπασε το «άβατο» των Εξαρχείων

    Στον άτυπο ανταγωνισμό με τον Παύλο Γερουλάνο για τη γρηγορότερη κάθοδο στις γειτονιές της Αθήνας, o Κώστας Μπακογιάννης αναδείχθηκε την Παρασκευή νικητής. Την ώρα που ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real, ο υποψήφιος της ΝΔ κατέβηκε στα Εξάρχεια για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τα επεισόδια της προηγούμενης νύχτας (εδώ) στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

     

    Και επειδή δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά να το κάνεις και να το δείχνεις στα social media, ο κ. Μπακογιάννης ανήρτησε μια χαρακτηριστική φωτογραφία του από τη βόλτα του στα Εξάρχεια.

  • O Κυριάκος πήγε πλατεία και ξανασυνάντησε μια μαμά με καρότσι...

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις βόλτες-έκπληξη στις γειτονιές της Αθήνας. Ο ίδιος λέει ότι έγιναν η αγαπημένη του συνήθεια.

     

    Η αλήθεια είναι ότι, όπως λέγεται, έχουν διαπιστώσει στο επιτελείο του ότι πήγαν πολύ καλά, σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, οι πρώτες απόπειρες, η περίφημη βόλτα του στην Κυψέλη (εδώ) αλλά και πιο πριν μια άλλη στο Μοσχάτο (εδώ) και έτσι σειρά είχε την Τετάρτη μια επίσκεψη στην πλατεία (τι θα πει «ποια πλατεία;» – μία είναι Η Πλατεία, αυτή της Νέας Σμύρνης!).

     

    Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, συζήτησε με πολίτες, μικρούς και μεγάλους, κάποιες δε κυρίες του είπαν ότι από κοντά δείχνει πιο όμορφος. Να το πάλι! Κάποιοι θυμήθηκαν τη μαμά με το καρότσι στην Κυψέλη που του είχε πει ότι είναι γκόμενος.

     

    Το θυμήθηκε όμως και ο κ. Μητσοτάκης όταν, στη νέα του βόλτα συνάντησε μια άλλη μαμά με καρότσι. Οταν έσπευσε να τη χαιρετήσει της είπε αστειευόμενος: «Την άλλη φορά που είχα συναντήσει μια κυρία με καρότσι, άρχισε να μου λέει “άλλα”… μη μου τα πείτε κι εσείς». Η Νεοσμυρνιώτισσα γέλασε.

    Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν άκουσε αυτή τη φορά τη λέξη «γκόμενος», οι βόλτες του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως αποδίδουν. Οπως άλλωστε σημειώνει το «Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή», η Νέα Δημοκρατία πάντα χώλαινε στις γυναίκες ψηφοφόρους και ο πρόεδρος έχει αναλάβει εμφανώς δράση.

  • O Αδωνις έκανε τον Αντετοκούνμπο... Ακενοτούνμπο

    Αν ρωτήσεις κάποιον στις ΗΠΑ να σου πει έναν διάσημο Ελληνα θα σου απαντήσει «Giannis». Και για τον Ομπάμα ο Αντετοκούνμπο είναι τόσο ελληνικός όσο η σπανακόπιτα. Ολος ο πλανήτης ξέρει τον 24χρονο Ελληνα του ΝΒΑ. Ολος; Οχι ακριβώς! Ενα μικρό χωριό, το σπιτικό του Αδωνι Γεωργιάδη, πρέπει να αντιστέκεται.

     

    Οπως αποδείχτηκε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν ξέρει καν πώς λένε τον Αντετοκούνμπο. Μιλώντας στο Blue Sky, στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου «Παρεμβάσεις», και επειδή η κουβέντα πήγε κάποια στιγμή στην ιθαγένεια την οποία έχουμε δεσμευτεί να αναγνωρίσουμε στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης επιστράτευσε τη γνωστή του ρητορική δεινότητα και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ακενοτούνμπο. Ναι, του «Ακενοτούνμπο», το όνομα του οποίου επανέλαβε δύο φορές α) για να το εμπεδώσουμε και β) για να αποδείξει ότι μπορεί να πει καλά έναν γλωσσοδέτη ακόμα πιο δύσκολο από το πραγματικό όνομα του αθλητή.

     

    Αλλά η άγνοια του κ. Γεωργιάδη στα του Αντετοκούνμπο / Ακενοτούνμπο δεν ήταν μόνο αυτή.

     

    «Ως Eλληνας δεν παίζει στο ΝΒΑ; Ο “Ελληνας” δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος… δεν θυμάμαι»… 

     

    Μόνο που ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Για τον Ακενοτούνμπο δεν παίρνω όρκο…

     

    Θα βρείτε το απόσπασμα λίγο μετά το 29.10

  • Πάμελα Αντερσον καλεί Βαρουφάκη

    Η Πάμελα Αντερσον είναι ον πολιτικόν. Η καναδέζα ηθοποιός που έκανε καριέρα χάρη στο στήθος της και μια πεολειχία έχει εγκαταλείψει τα πολλά γυμνά και ασχολείται με την πολιτική. Πρόσφατα πήρε θέση υπέρ των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, επέκρινε επίσης τον Σαλβίνι για όσα γίνονται στην Ιταλία που της θυμίζουν τη δεκαετία του 1930.

     

    Μέσα σε αυτό το κρεσέντο πολιτικοποίησης ανακάλυψε και το DiEM25 το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη. H 51χρονη ηθοποιός εντόπισε το δημιούργημα του πρώην υπουργού Οικονομικών με αφορμή τη σύμπραξή του με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, τον οποίο η ίδια υποστηρίζει.

     

    Ετσι, με ανάρτησή της στο Twitter ζήτησε να μάθε περισσότερα για το DiEM25

  • O Στέλιος Κούλογλου παντρεύεται

    Αν δεν το ανέφερε ο έγκυρος περί τον ΣΥΡΙΖΑ e-tetradio (εδώ) δεν θα το γράφαμε. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει ένα ορθογραφικό λάθος σε μια αγγελία γάμου.

     

    Αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, είναι καθώς φαίνεται αποφασισμένος. Θα το πάρει το κορίτσι, έστω και αν στη σχετική αγγελία αναγράφηκε ως «ΚΟΥΟΓΛΟΥ», χωρίς Λ.

     

    Ο δημοσιογράφος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, λοιπόν, ο ένας από τους τρεις που του έχουν απομείνει —οι άλλοι δύο είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Κωνσταντίνα Κούνεβα— θα παντρευτεί τη Φωτεινή Λαμπρίδη, επίσης δημοσιογράφο.

     

    Να τους ευχηθούμε, κάθε ευτυχία…

  • O Λεβέντης είπε ότι ο Πάιατ τον έχει πιέσει έξι φορές για τα Σκόπια - θα απαντήσει ο πρέσβης;

    Σε αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστές είναι δύο. Ασφαλώς ο Βασίλης ο Λεβέντης, ο οποίος μας είπε ότι τον πιέζουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    Αλλά και ο Τζέφρι Πάιατ, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, ο οποίος ναι μεν ενεπλάκη άθελά του, μέσα από τον γλαφυρό τηλεοπτικό λόγο του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να τον εξαιρέσουμε. Διότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην ελληνική πρωτεύουσα έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα ότι δεν αφήνει τίποτα, μα τίποτα, ασχολίαστο – πρόσφατα για παράδειγμα είχε σπεύσει με tweet (εδώ) να διαψεύσει πρωτοσέλιδο των «Νέων» και retweet του Αδωνι Γεωργιάδη.

     

    Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο Τζέφρι Πάιατ που ο κ. Λεβέντης είπε ότι τον έχει συναντήσει «έξι φορές» («έξι, 16 δεν τις μετρούσα», είπε μετά ο πρόεδρος) για να τον πιέσει να ψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ;

     

    Διότι ο κ. Λεβέντης, στην παρουσία του στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ισχυρίστηκε κιόλας ότι υπήρξε η απειλή από μέρους του αμερικανού συνομιλητή του ότι αν δεν συμφωνήσει και δεν ψηφίσει τις Πρέσπες θα τον θέσουν εκτός πολιτικού συστήματος.

     

    Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος ρώτησε τον Πάιατ: «Δηλαδή αν πάει ένας δίπλα στη Νέα Υόρκη και ιδρύσει μια άλλη “Νέα Υόρκη” εσείς θα το δεχτείτε;». Και ότι η απάντηση του πρεσβευτή ήταν (κατά τον κ. Λεβέντη): «Οχι βέβαια!».

     

    Εδώ σε θέλω Τζέφρι…

  • Ο σλοβένος πρόεδρος εκθέτει τις γάμπες του Τσίπρα

    Δεν είναι πάντως να τον καλείς τον πρόεδρο της Σλοβενίας. Τη μία σου λέει κατάμουτρα «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ (βλέπε Βαβέλ παρακάτω), την άλλη δημοσιεύει προσβλητικές εικόνες στον επίσημο λογαριασμό του στο Τwitter (εδώ).

     

    O Μπορούτ Παχόρ ανήρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία του από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απ’ όλες δηλαδή τις εικόνες από το Μαξίμου και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης, ο σλοβένος πρόεδρος βρήκε αυτήν να την κοινοποιήσει στους δεκάδες χιλιάδες ακολούθους του.

     

    Αυτήν με τον κ. Τσίπρα να δείχνει τις γάμπες του, επειδή οι κάλτσες του είχαν πέσει και το παντελόνι του είχε σηκωθεί…

  • Οταν ο Παυλόπουλος άκουσε τη λέξη «Μακεδονία» - και δεν ήταν για τη «δικιά» μας

    Είναι από αυτές τις άβολες στιγμές στις οποίες η προεδρία Παυλόπουλου πρέπει να έχει πια συνηθίσει. Αυτές που η αμηχανία είναι τόσο πυκνή που μπορείς να την κόψεις με μαχαίρι.

     

    Οχι, αυτή τη φορά δεν υπήρχε η ενοχική γλώσσα του σώματος στον καναπέ του Προεδρικού (βλέπε Ερντογάν), άλλωστε αυτός έχει αντικατασταθεί από πολυθρόνες.

     

    Ομως κατά την υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του σλοβένου ομολόγου του Μπόρουτ Παχόρ το πρωί της Τρίτης, ακούστηκε η απαγορευμένη λέξη: «Μακεδονία».

     

    Η Αριστοτελία Πελώνη περιγράφει τη σκηνή στο «Κονκλάβιο», τη στήλη της στην «Καθημερινή»:

     

    «Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει… Βέβαια, δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς lapsus linguae… Ηταν η “κακιά στιγμή”, κατά την οποία κατά τις επίσημες δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρ. Παυλόπουλο να παραστεί σε συνάντηση βαλκανικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ, ξεχάστηκε και ξεστόμισε την απαγορευμένη λέξη: Μακεδονία

     

    »Το λέω επειδή η Σλοβενία έχει αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματικής ονομασία. Αυτό δεν λειτούργησε, πάντως, καθόλου ανακουφιστικά, αφού οι παριστάμενοι στην προεδρία “δαγκώθηκαν”. Μου λένε, πάντως, ότι ο Σλοβλένος κατάλαβε το διπλωματικό “φάουλ” και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο ζήτησε συγγνώμη»…

     

    Τι να την κάνεις…

  • Ο «ασκεπής» (και όχι φαλακρός) Μπάρκας

    O Κώστας Μπάρκας θεωρείται από τους βετεράνους των κοινοβουλευτικών εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ καίτοι 37 ετών. Χωρίς πλάκα διάγει τον έβδομο χρόνο κοινοβουλευτικής θητείας, αφού είχε εκλεγεί στην Πρέβεζα από το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε δεν έχει χάσει.

     

    Αυτή η επταετία όμως του στέρησε την κώμη του – είναι μια άτιμη περίοδος στη ζωή του άνδρα που το κεφάλι αρχίζει να αραιώνει, ίσως από τα άχγη των πρώτων άντα.

     

    Παρ’ ολ’ αυτά ο κ. Μπάρκας έχει αποκηρύξει ως προσβλητικό και επιθετικό τον χαρακτηρισμό «φαλακρός». Το έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης, στην στήλη του «Φαληρεύς» στην «Καθημερινή» (εδώ), δίνοντάς του πλέον τον χαρακτηρισμό «ασκεπής».

     

    Εγραψε συγκεκριμένα: «Ασκεπής, επειδή ο κ. Μπάρκας είναι φαλακρός, θεωρεί όμως προσβλητικό και επιθετικό να τον περιγράφει ένας τρίτος ως φαλακρό και προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως ασκεπής. (Ολα αυτά είναι αληθινά. Δεν τα φαντάσθηκα…)»

     

    Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς η αξέχαστη ταινία με τον Θανάση Βέγγο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Ασκεπής Πράκτωρ: επιχείρηση Γης Μαδιάμ».

  • 104 ημέρες χωρίς μνημόνια - ο Τσίπρας πήζει τυρί

    Η εβδομάδα του Πρωθυπουργού μας, την 104η ημέρα χωρίς μνημόνια, ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα. Οπου αφού είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις και άλλα τέτοια ηρωικά, επισκέφτηκε τον τοπικό Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

     

    Φορώντας μία λευκή ρόμπα «εργαστηρίου», ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε με προσοχή όλη τη διαδικασία παραγωγής και έπειτα, με το γνωστό του ύφος, είπε: «Θα πήζω και γιαούρτι τώρα, αφού έμαθα να πήζω τυρί».

     

    Νωρίτερα είχε εκφράσει και τις απορίες του: «Ετσι βγαίνει, κομματάκια; Αυτό τι είναι μυζήθρα ή φέτα;» είχε πει στους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας δοκίμασε και γιαούρτι, δηλώνοντας υπερήφανος: «Αυτά θα έπρεπε να τρώνε οι τουρίστες».

     

    Ωστόσο τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό ο Πρωθυπουργός της χώρας τον έδειξε για το μενού του Συνεταιρισμού για όσους εργαζόμενους δεν έχουν σπίτι στα Καλάβρυτα και τρώνε εκεί: ήταν κόκκινη φασολάδα και ο κ. Τσίπρας αναφώνησε: «Α, θα κάτσω κι εγώ!». Κακομοίρα Μπέτυ…

     




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14