272
Τσίπρας και Καμμένος στη Βουλή. Υπάρχουν, λέει, μετρήσεις που πιστοποιούν την κατάρρευσή τους | SOOC

Υπάρχουν γκάλοπ που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω του 15%;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 10:08
Τσίπρας και Καμμένος στη Βουλή. Υπάρχουν, λέει, μετρήσεις που πιστοποιούν την κατάρρευσή τους
|SOOC

Υπάρχουν γκάλοπ που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω του 15%;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 10:08

Δημοσκοπήσεις το καλοκαίρι δεν γίνονται, ή μάλλον γίνονται αλλά τα αποτελέσματά τους δεν δημοσιεύονται καθώς το δείγμα -λόγω διακοπών- είναι ασταθές. Ωστόσο, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» επικαλείται σε δημοσίευμά της δύο σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα, με νωπή την καταστροφή στο Μάτι, και δείχνουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά χαμηλότερα και από τον εκλογών του Μαΐου του 2012!

Η μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», διενεργήθηκε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας. Και το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει και από τις δύο έρευνες είναι ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15% (για την ιστορία στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 16,78%).

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφεται ως πολιτικό βαρίδι, μια δραματική κατάρρευση της απήχησης του Πρωθυπουργού, ο οποίος έως τώρα εμφανιζόταν ώς το «ισχυρό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις επικαλούμενες έρευνες, στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά ποσοστό 9%.

Δεν είναι όμως μόνο οι πυρκαγιές στο Μάτι που πληγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει εικόνα δημοσκοπικής διάλυσης στη Βόρεια Ελλάδα. Στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας τα ποσοστά του κινούνται κάτω από 10%. Συγκεκριμένα στο Νομό Κιλκίς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και στην Ημαθία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών».

Στην ίδια γεωγραφική περιοχή μεγάλο είναι και το πλήγμα που δέχονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες οι οποίοι μετρώνται κάτω από το 1%. Στον αντίποδα -και εδώ είναι το ενδιαφέρον- η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σε τρεις νομούς της Μακεδονίας ξεπερνά το 5%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...