237
(φωτ. αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Φρίκη στη Λέρο: Γονείς βίαζαν επί χρόνια τα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 08:10
(φωτ. αρχείου)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Φρίκη στη Λέρο: Γονείς βίαζαν επί χρόνια τα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 08:10

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Τρίτη ένα ζευγάρι από τη Λέρο με την κατηγορία ότι για χρόνια κακοποιούσαν και οι δύο τα παιδιά τους, 10, 13 και 20 ετών.

Η κακοποίηση αποκαλύφθηκε όταν η 13χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου με ακατάσχετη αιμορραγία. Κατά την εξέταση από παιδίατρο και γυναικολόγο αποκαλύφθηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Αργότερα η ίδια σε συνομιλία της με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό αποκάλυψε όσα συμβαίνουν στο σπίτι της.

Τα παιδιά έπεφταν συχνά θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μόνιμα μεθυσμένος. Εχουν ακόμη έναν ακόμη γιο 25 ετών που δεν ζει πια μαζί τους.

Οι γονείς συνελήφθησαν την Κυριακή και ο πατέρας έχει ομολογήσει την κακοποίηση.

Η 13χρονη αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα της όχι απλά γνώριζε, αλλά και συμμετείχε στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της. Ωστόσο η μητέρα αρνείται κάθε συμμετοχή.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι «Ε» ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας ανέφερε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και, όπως είπε, «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το κορίτσι το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος και, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Νοσοκομείο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς της.

Υποστήριξε ότι η κοπέλα παρουσίαζε άγχος, για το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, αλλά δεν είχε πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας.

Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...