337
Αυτός ο πύραυλος φέρει εκρηκτική ύλη βάρους... 470 κιλών | youtube.com

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ανησυχεί για τον πύραυλο «Bora» της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 19:45
Αυτός ο πύραυλος φέρει εκρηκτική ύλη βάρους... 470 κιλών
|youtube.com

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ανησυχεί για τον πύραυλο «Bora» της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 19:45

Σε πολεμική προπαγάνδα και πόλεμο νεύρων κατά της Ελλάδας κατέφυγαν τη Δευτέρα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η γειτονική χώρα και ιδιαίτερα τον πύραυλο «Bora», ο οποίος καθιστά, όπως αναφέρουν, ξεκάθαρη την ανωτερότητα της Αγκυρας, έναντι της Αθήνας.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Ελλάδας. Πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού στρατού. Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία της. Πέραν αυτού, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στη θάλασσα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να συγκριθούν με τις ελληνικές», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, σύμφωνα με το Protothema.gr.

Αναφορικά με τον βαλλιστικό πύραυλο «Bora», τα δημοσιεύματα ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, τον ‘Bora’. Ο πύραυλος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ‘Bora’».

Ένα άλλο δημοσίευμα σημειώνει ότι «ο πύραυλος ‘Bora’ δοκιμάστηκε επιτυχώς τον Μάιο. O δικός μας πύραυλος ‘Bora’, βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη χτυπώντας με επιτυχία στόχο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πια τους δικούς της πυραύλους, έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», θυμίζοντας τα λόγια του υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Ο πύραυλος «Bora» είναι διαμετρήματος 610 χιλιοστών, έχει ακτίνα 280 χιλιομέτρων, φέρει εκρηκτική ύλη βάρους 470 κιλών και είναι ικανός να πλήξει κρίσιμους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Οι Τούρκοι πάντως ανέφεραν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση του πυραυλικού συστήματος, ώστε το βεληνεκές του να αυξηθεί από τα 280 χιλιόμετρα, στα 700 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News