183
Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος | REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Ο Αμπράμοβιτς πήρε ισραηλινή υπηκοότητα – Θα μετακομίσει στο Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 21:50
Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος
|REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Ο Αμπράμοβιτς πήρε ισραηλινή υπηκοότητα – Θα μετακομίσει στο Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 21:50

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πήρε ισραηλινή υπηκοότητα τη Δευτέρα και θα μετακομίσει στο Τελ Αβίβ, όπου ήδη έχει αγοράσει ακίνητο, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας στο Ισραήλ, όπως έγραψε η Daily Mail.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έμεινε χωρίς βίζα στη Βρετανία, όταν αυτή έληξε τον περασμένο μήνα. Πηγές του Reuters ανέφεραν ότι η ανανέωσή της καθυστερούσε περισσότερο από ό,τι συνήθως, ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχόλιο για το θέμα.

Η ιστοσελίδα Ynet ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς έφτασε στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα και έλαβε τα σχετικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι είναι υπήκοος του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters, αλλά η υπηρεσία του Ισραήλ που επιβλέπει τον έλεγχο των συνόρων επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο Αμπράμοβιτς είναι στη χώρα.

Το Ισραήλ δίνει υπηκοότητα σε όποιον Εβραίο θέλει να μετακομίσει εκεί, ενώ το διαβατήριο εκδίδεται αμέσως. Οι κάτοχοί του μπορούν να ταξιδέψουν στη Βρετανία χωρίς βίζα, για σύντομη διαμονή, αλλά δεν μπορούν να εργαστούν εκεί.

Ο Αμπράμοβιτς επισκέπτεται τακτικά το Ισραήλ και σύμφωνα με το Ynet έχει αγοράσει ακίνητο εκεί, το οποίο ήταν παλιότερα ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News