389
Ο Δημήτρης Βέττας στη Βουλή. Από τηλεοράσεως εμφανίστηκε υποστηρικτής του Πάνου Καμμένου και των χειρισμών του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πολεμοχαρής Βέττας: «Λειτουργήσαμε με μαγκιά στη Ρω – σε όσους δεν αρέσει, ξίδι»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 09:41
Ο Δημήτρης Βέττας στη Βουλή. Από τηλεοράσεως εμφανίστηκε υποστηρικτής του Πάνου Καμμένου και των χειρισμών του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πολεμοχαρής Βέττας: «Λειτουργήσαμε με μαγκιά στη Ρω – σε όσους δεν αρέσει, ξίδι»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 09:41

Την Τρίτη το Μαξίμου επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. «Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακολουθώντας τη συνήθη, άτυπη μορφή ενημέρωσης μέσω διαρροών· επίσημη ενημέρωση για ένα σοβαρό μεθωριακό επεισόδιο δεν υπήρξε, μολονότι τη ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την Τετάρτη ο Δημήτρης Βέττας, βουλευτής Φθιώτιδος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ακριβώς την ίδια άποψη με τις πηγές του Μαξίμου: «Λειτουργήσαμε με μαγκιά» φώναξε από το στούντιο του ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι η ρίψη τροχιοδεικτικών πυρών ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου.

«Οι σφαίρες πέσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα – και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!» συνέχισε σε χαρακτηριστικό τόνο και ύφος ο κ. Βέττας, κατά τη διάρκεια της «συζήτησής» του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με παρόντες τους βουλευτές Νίκη Κεραμέως, της ΝΔ, και Λεωνίδα Γρηγοράκο, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι δύο τελευταίοι εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Από το Μαξίμου υπήρξαν μόνο διαρροές που ανέφεραν ότι η νυχτερινή πτήση ελικοπτέρου, με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους». Οπως τονίστηκε, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά, αποτρεπτικά, και το περιστατικό έληξε».

Ο κ. Βέττας είναι από αυτούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Πάνο Καμμένο για τους χειρισμούς του στα Ελληνοτουρκικά έως τώρα. «Υπουργός Αμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φοράει, δεν είναι μπαλαρίνα» παρατήρησε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου για «τρελό» Ερντογάν, για 1821, κ.λπ.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε «σωστή» την αντιμετώπιση των ελληνικών δυνάμεων στην πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω. Αιτία της τουρκικής προκλητικότητας, κατά τον κ. Παπαχριστόπουλο, είναι η ανασφάλεια του Ερντογάν και η κακή οικονομία της Τουρκίας, όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «24/7». Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν από παλιά συγκεκριμένη θέση για το θέμα του ονόματος, αλλά προσέθεσε ότι «η πολιτική δεν είναι κάτι στατικό, εξελίσσεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...