567
Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι το μέτρο αντανακλά την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ |

Κόντρα Γαβρόγλου – αντιπολίτευσης για τους σημαιοφόρους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 19:30
Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι το μέτρο αντανακλά την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ
|

Κόντρα Γαβρόγλου – αντιπολίτευσης για τους σημαιοφόρους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 19:30

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα των αρίστων μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού, να παρελαύνουν ως σημαιοφόροι στις εθνικές γιορτές. Στο εξής η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με κλήρωση. «Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος» απαντά ο υπουργός Παιδείας που θεωρεί προοδευτικό το μέτρο.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως. «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Με μία επικριτική ανάρτηση για την κυβέρνηση σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter την ανάδειξη των σημαιοφόρων στις παρελάσεις στο δημοτικό με κλήρωση. «Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού. #Παιδεία», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνει ότι με το Προεδρικό Διάταγμα αυτό πλέον η αριστεία και η επιβράβευση, μετατρέπεται σε μια διαδικασία λοταρίας.

«Στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα: εκτός από την καριέρα και η αριστεία είναι χολέρα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον Κώστα Γαβρόγλου ότι έκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση και πως με το νομοσχέδιο η παιδεία οδηγείται σε απαξίωση. «Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την απόφαση που ήταν κρυφή, μας το έκρυψε ο κ. Γαβρόγλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύπταται το πνεύμα Καρανίκα, εκτός από την καριέρα και η αριστεία είναι χολέρα. Είναι ένας κατήφορος που οδηγεί την παιδεία στην απαξίωση, επιλέγουν την παιδεία ως τον τελευταίο σταθμό της ήττας τους. Όλα γίνονται λάθος στον νόμο, είναι πρόχειρα λάθος. Το πνεύμα της αντιμεταρρύθμισης στη παιδεία είναι ότι προτιμάμε μια βαλκανική από μια ευρωπαϊκή παιδεία», είπε.

Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας

Επίθεση στη Ν.Δ. για την κριτική της στο θέμα των σημαιοφόρων στο Δημοτικό εξαπολύει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας ότι «μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική» και προσθέτει πως «αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη». Τονίζει επίσης ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικές δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία.

Όπως αναφέρει για την κυβέρνηση η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. «Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» προσθέτει. «Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία» σημειώνει. Χαρακτηρίζει βαθιά αντιδημοκρατικές δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία. «Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί» προσθέτει.

«Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το Π.Δ. που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια» τονίζει ο κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...