648
Μέσι και Νεϊμάρ. Δύο πρώην συμπαίκτες | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Μέσι προς Νεϊμάρ: Καλή τύχη, φίλε!

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 18:05
Μέσι και Νεϊμάρ. Δύο πρώην συμπαίκτες
|REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Μέσι προς Νεϊμάρ: Καλή τύχη, φίλε!

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 18:05

Οπως όλα δείχνουν, διανύουμε τις τελευταίες ώρες στο ποδοσφαιρικό σίριαλ του καλοκαιριού και οπωσδήποτε στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό deal της ιστορίας. Ο Νεϊμάρ πήγετην Τετάρτη στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα και ενημέρωσε τους συμπαίκτες του και το τεχνικό προσωπικό ότι είναι έτοιμος να φύγει για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την Μπαρτσελόνα, ομολόγησαν ότι ο Νεϊμάρ «έχει αποφασίσει να φύγει από την ομάδα και σκέφτεται το μέλλον του αλλού» ενώ ο προπονητής της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, του έδωσε την άδεια να φύγει από την προπόνηση».

2017-08-02T092602Z_924830215_RC13DEE0E880_RTRMADP_3_SOCCER-NEYMAR
O Νεϊμάρ φτάνει στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του

Λίγες ώρες μετά, ο Λιονέλ Μέσι, ως αρχηγός και ηγέτης της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μην δώσει το δικό του αποτύπωμα στις εξελίξεις. Ετσι, ο αργεντίνος σούπερ σταρ αποχαιρέτησε τον Νεϊμάρ με τον δικό του τρόπο, με την ευχή να πετύχει ο φίλος του στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του. Συγκεκριμένα, ανέβασε ένα συγκινητικό βίντεο στον λογαριασμό του στο instagram, γράφοντας: «Ήταν τεράστια η χαρά το να μοιραστώ όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου φίλε Νεϊμάρ. Σου εύχομαι καλή τύχη σ’ αυτόν τον νέο κύκλο της ζωής σου. Στο επανιδείν»

Fue un placer enorme haber compartido todos estos años con vos, amigo @neymarjr. Te deseo mucha suerte en esta nueva etapa de tu vida. Nos vemos Tkm

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Από την διοίκηση της Μπαρτσελόνα, έκαναν σαφές πως Βραζιλιάνος μπορεί να μην προπονείται αρκεί η πρόταση των Γάλλων να σπάει τη ρήτρα των 222 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο Νεϊμάρ μαζί με τον πατέρα του και τον ατζέντη του ενημέρωσαν την Μπαρτσελόνα για την απόφαση του παίκτη να φύγει από την ομάδα, στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα τους ενημέρωσε πως υπάρχει η ρήτρα στο συμβόλαιο του, ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, και η οποία θα πρέπει να πληρωθεί στο σύνολό της. Ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει να έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει προσωρινή άδεια να μην συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας», ανέφεραν οι Καταλανοί.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα φάνηκαν απογοητευμένοι όταν πληροφορήθηκαν για την απόφαση του Νεϊμάρ αν και γνώριζαν ότι πολύ δύσκολα ο Βραζιλιάνος θα έμενε στην Ισπανία. Τις προηγούμενες ημέρες θυμίζουμε ότι ο Πικέ είχε δηλώσει ότι «ο Νεϊμάρ δεν ξέρει τι να κάνει» ενώ αρκετοί παίκτες της Μπαρτσελόνα φαίνεται να προσπάθησαν να τον πείσουν να αρνηθεί τα εκατομμύρια της Παρί και να μείνει στην Βαρκελώνη.

2017-07-21T223619Z_1604499657_RC1724553520_RTRMADP_3_SOCCER-ICC-FCB

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ με αυτό το αστρονομικό ποσό φαίνεται πως απασχολεί ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και θα αποτελέσει αφορμή για μια σημαντική συζήτηση στην ΟΥΕΦΑ. Ο λόγος είναι ότι το μεταγραφικό παιχνίδι έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι ισχυροί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν την δυνατότητα να σκορπούν πακτωλούς χρημάτων, ανεβάζοντας αυτόματα τις τιμές της αγοράς. Και όπως είναι φυσικό, ελάχιστοι σύλλογοι παγκοσμίως μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το γαϊτανάκι εκατομμυρίων.

Ετσι, έχουν ξεκινήσει πολλές συζητήσεις που ζητούν την ισχυροποίηση του Financial Fair Play. Αλλωστε, οι κανονισμοί που έχουν τεθεί μέχρι σήμερα από την ΟΥΕΦΑ δεν φαίνονται ικανοί να προστατέψουν το ποδόσφαιρο που τείνει να γίνει ένα παιχνιδάκι τύπου Play Station για Αραβες πετρελαιάδες και μεγιστάνες της Δύσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...