388
Οι διαφωνίες πάντως του κ. Τσακνή με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο φαντάζουν ανυπέρβλητες | Intimenews / Kώστας Μπαλτάς

Ο Τσακνής (δεν) παραιτείται από την ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 12:41
Οι διαφωνίες πάντως του κ. Τσακνή με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο φαντάζουν ανυπέρβλητες
|Intimenews / Kώστας Μπαλτάς

Ο Τσακνής (δεν) παραιτείται από την ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 12:41

Mύλος με τα δοικητικά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης, Διονύσης Τσακνής, έφθασε στο σημείο να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» την Τετάρτη,  ο πρόεδρος ΕΡΤ επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό προς αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του, μετά και την τοποθέτηση του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ανάλογο θέμα είχε προκύψει και επί διοίκησης Ταγματάρχη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ωστόσο η όλη κατάσταση έφθασε στο «ως εδώ και μη παρέκει», μετά την τοποθέτηση Κωστόπουλου με ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κ. Τσακνής φέρεται να έχει σημαντικές διαφωνίες με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο σε θέματα διοικητικής λειτουργίας και στρατηγικής και στη συνάντηση στο Μαξίμου «έπαιξε το χαρτί» της παραίτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν μία απλή παραίνεση «να τα βρούνε», ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ να επανεξετάσει την απόφασή του.

Ο ίδιος ο κ. Τσακνής πάντως, σε δηλώσεις του στο liberal.gr  δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την παραίτησή του, ούτε και ενημερώθηκε από κανέναν αξιωματούχο της κυβέρνησης για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τη θέση του.

Όπως είπε, στη συνάντηση του Μαξίμου είχε μια καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και δεν προέκυψε απολύτως κανένα ζήτημα πέρα από τα τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τα καθήκοντά του.

Εν μέσω αυτού του χαμού ξέσπασε και η φημολογία περί επιλογής του Χάρρυ Κλυν (κατά κόσμον Βασίλη Τριανταφυλλίδη) για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, κάτι που διαψεύστηκε άρον άρον από κυβερνητικούς κύκλους.

Το διοικητικό σχήμα στην ΕΡΤ οριστικοποιήθηκε τελικά σε σύσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον Νίκο Παππά, ο οποίος ανέλαβε «πυροσβεστικό ρόλο». Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr στη σύσκεψη απόφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Τσακνή να παραμένει στη θέση του προέδρου μέχρι νεωτέρας, χωρίς ωστόσο να έχει ικανοποιηθεί για το ζήτημα των  αρμοδιοτήτων που είχε θέσει στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, την κενή θέση στο διοικητικό συμβούλιο παίρνει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής. Ο κ. Λεοντής «ανηφορίζει» στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μαζί με τον Γιώργο Θαλασσινό που έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ο Γιώργος Θαλασσινός έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...