311
Η Ανγκελα Μέρκελ -εδώ το 2016- έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη | REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Μεγαλώνει και άλλο η διαφορά υπέρ της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 17:09
Η Ανγκελα Μέρκελ -εδώ το 2016- έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη
|REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Μεγαλώνει και άλλο η διαφορά υπέρ της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 17:09

Διπλάσιος είναι ο αριθμός όσων θα ψήφιζαν για καγκελάριο την Ανγκελα Μέρκελ έναντι του Μάρτιν Σουλτς, δείχνει νέα δημοσκόπηση, ενάμιση μήνα πριν από την αναμέτρηση για την οποία η καγκελάριος ξεκινά με ισχυρό προβάδισμα.

Η έρευνα από το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL δείχνει ότι τη Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν εξελέγετο ο καγκελάριος απευθείας από το λαό, και τον Σουλτς μόλις το 21%, ο οποίος έχασε μάλιστα και 2% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Ο αρχηγός του SPD, παρά το ενθουσιώδες και δυνατό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς όταν ανέλαβε το κόμμα, έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα ποσοστά από τότε που ορίστηκε υποψήφιος.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η κυριαρχία του CDU φαίνεται να διευρύνεται όλο και περισσότερο: το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε το CDU/CSU, την παράταξη της Μέρκελ και το 22% το SPD του Σουλτς.

Μικρή άνοδο καταγράφει η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που θα ελάμβανε 8%, το κόμμα Die Linke είναι και αυτό στο 8% (μείωση κατά μία μονάδα), ενώ 8% θα ελάμβαναν τόσο οι Πράσινοι όσο και οι Φιλελεύθεροι. Οι τελευταίοι εξασφαλίζουν για τα καλά την επιστροφή τους στην ομοσπονδιακή Βουλή.

Απομένουν μερικές εβδομάδες ως τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και η κυριαρχία του CDU τείνει να πάρει χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμης πρωτιάς.

merk-hike
Δεν άλλαξαν πολλά από το 2013, αριστερά, ως το 2017 (Daily Mail)

Η καγκελάριος έχει επιλέξει να κρατήσει σχετικά χαμηλά τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας και ίσως μάλιστα να μην χρειαστεί να κοπιάσει πολύ.

Ακόμη και λίγη θερινή ραστώνη δικαιολογείται ενόψει της αναμέτρησης. Αυτές τις ημέρες η καγκελάριος είναι σε διακοπές στη βόρεια Ιταλία με τον σύζυγό της Γιόακιμ Ζάουερ, έχοντας αρκετό χρόνο για το αγαπημένο της χόμπι, την πεζοπορία στα βουνά.

Και όπως παρατηρεί η Daily Mail εδώ και πέντε χρόνια κάθε καλοκαίρι φορά το ίδιο παντελόνι με ορειβατικά μποτάκια και καρώ πουκάμισο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...