350
Ο Μίνωας Κυριακού | INTIMEnews / INTIMEsports

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 13:03
Ο Μίνωας Κυριακού
|INTIMEnews / INTIMEsports

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 13:03

Στην δράση του στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης με την ίδρυση και διεύθυνση του ομίλου Αntenna αναφέρονται οι πολιτικοί σε μηνύματά τους για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών.

«Aνθρωπο με όραμα, αρχές και ιδανικά» χαρακτηρίζει τον Μίνωα Κυριακού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο εκλιπών «σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.  Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1”, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία».

Ο Pρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού «ενός διακεκριμένου επιχειρηματία με μακρά και επιτυχή δραστηριότητα, ιδιαίτερα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της ναυτιλίας».

Ο Μίνωας Κυριακού «υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία. Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός  φίλος».

Για έναν άνθρωπο που «κινήθηκε στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ με αξιοπρέπεια, μετριοπάθεια και θεσμική αντίληψη. Ήξερε να διαχωρίζει το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης από το πεδίο της πολιτικής», μιλά ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο Μίνως Κυριακού επί δεκαετίες κινήθηκε στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ με αξιοπρέπεια, μετριοπάθεια και θεσμική αντίληψη….

Geplaatst door Evaggelos Venizelos op Maandag 3 juli 2017

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και επισήμανε ότι ο Μίνως Κυριακού «ήταν ένας σημαντικός Έλληνας, ένας δυναμικός επιχειρηματίας.

» Με πολλή δουλειά, από 17 χρονών, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στη θάλασσα και αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν πρωτοπόρος στην ελεύθερη ραδιοφωνία και πρωτοπόρος στην ιδιωτική τηλεόραση. Η πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα του οφείλει πολλά».

Ο Μίνως Κυριακού «υπήρξε από τους πρωτεργάτες που έβαλαν τα θεμέλια της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας στη χώρα μας, συμβάλλοντας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης», αναφέρουν τέλος οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

«Πολλοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άνθρωποι του θεάματος ξεκίνησαν την καριέρα τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...