596
H πεζογέφυρα που συνδέει τα δύο πέταλα του Πανθεσσαλικού... σύνδεσαν και τους χούλιγκαν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Απίστευτα επεισόδια πριν τον τελικό του Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 19:55
H πεζογέφυρα που συνδέει τα δύο πέταλα του Πανθεσσαλικού... σύνδεσαν και τους χούλιγκαν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Απίστευτα επεισόδια πριν τον τελικό του Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 19:55

Παρά την τεράστια κινητoποίηση της αστυνομίας (4.000 άνδρες), παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών για ομαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών-χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ προτού καν αρχίσει ο αγώνας των δύο ομάδων.

Τα επεισόδια έγιναν σε πεζογέφυρα πάνω από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, το οποίο μολονότι χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι προφανώς ακατάλληλο για συγκεντρώσεις τέτοιου όγκου (και τέτοιας ποιότητας) οπαδών το 2017.

1682839
Αίματα, ξεγυμνώματα, μάχες σώμα με σώμα και καρέκλα με καρέκλα. Κατά τα άλλα το Πανθεσσαλικό ήταν ιδανικό για τελικό… (ΙΝΤΙΜΕ)

Δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδωσαν μάχες σώμα με σώμα, υπήρξαν 70 (!) τραυματίες, η Αστυνομία που δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο σημείο έκανε χρήση χημικών και το Πανθεσσαλικό ουσιαστικά εκκενώθηκε. Οταν καταλάγιασαν τα επεισόδια ορίστηκε ο αγώνας να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση, στις 9 μ.μ. Λεπτομέρεια; Δεν υπήρξε ούτε μία (1) προσαγωγή!

215448
Οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ γενικεύτηκαν, όμως η αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε έναν!

To κωμικοτραγικό είναι ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε ζητήσει από την Πέμπτη την αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας αλλά χθες (Παρασκευή) το μεσημέρι πιέστηκε να συναινέσει στη διεξαγωγή του. Τον πίεσαν οι διοικήσεις του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τον πίεσε η ΕΠΟ, τον πίεσε η δημοτική αρχή του Βόλου: όλοι τους διαβεβαίωναν ότι ο αγώνας θα γίνει χωρίς προβλήματα. Αποδείχτηκε πόσο λάθος έκαναν.

215426
Καπνοί, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, χούλιγκαν. Μια γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΙΝΤΙΜΕ)

Τον πίεσε όμως τον κ. Βασιλειάδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο Αλέξης Τσίπρας που τηλεφωνήθηκε μαζί του αργά το βράδυ της Πέμπτης και δεν ήθελε ένα μικρό φιάσκο αναβολής ενός τελικού Κυπέλλου. Τώρα όμως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγαλύτερο φιάσκο καθώς οι φόβοι που είχε διατυπώσει ο κ. Βασιλειάδης επιβεβαιώθηκαν – και κάνουν τον γύρο του κόσμου.

1682841
Η πεζογέφυρα έγινε αρένα μονομαχιών σώμα με σώμα – και κροτίδα την κροτίδα (ΙΝΤΙΜΕ)

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΠΟ οι οπαδοί των δύο ομάδων τοποθετήθηκαν στα πέταλα του σταδίου. Αυτά ωστόσο ενώνονται από μια πεζογέφυρα η οποία έμεινε αφύλακτη, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω σε αυτή, μάχες σώμα με σώμα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς ο κίνδυνος να πέσει κάποιος από τους χούλιγκαν από μεγάλο ύψος ήταν μεγάλος. Και η αστυνομία αναζητούσε ματαίως τρόπους να επέμβει. Τελικά το έκανε με δακρυγόνα. Επί δικαίων και αδίκων…

1682790
Χουλιγκάνοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ βρήκαν τον τρόπο να πλακωθούν (ΙΝΤΙΜΕ)

Επεισόδια και εκτός γηπέδου

Νωρίτερα, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

215435
Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν να εμποδίσουν οπαδούς της ΑΕΚ που θέλησαν να μπουν στο Πανθεσσαλικό χωρίς εισιτήριο (ΙΝΤΙΜΕ)

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

ΥΓ. Για την Ιστορία, ο 75ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 μ.μ. με νικητή τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ. Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται καθώς το νικητήριο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μετρήσει.

paok-aek

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...