225
Τσίπρας και Μητσοτάκης θα κινηθούν σε διαφορετικούς άξονες στη ΔΕΘ | SOOC

Ψάχνουν νέες «εκατό δόσεις» για τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2016, 10:29
Τσίπρας και Μητσοτάκης θα κινηθούν σε διαφορετικούς άξονες στη ΔΕΘ
|SOOC

Ψάχνουν νέες «εκατό δόσεις» για τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2016, 10:29

Ενα νέο πλαίσιο «εκατό δόσεων» ελπίζει να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αρκεί βέβαια να συναινέσουν σε αυτό και οι δανειστές. Είναι όμως ένα από τα βασικά μέτρα που θα ήθελε να εξαγγείλει σε μία κρίσιμη, για τον ίδιο και την κυβέρνηση, εμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στη ΔΕΘ στη σκιά του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, έχοντας υλοποιήσει, βέβαια, τα εντελώς αντίθετα από όσα είχε υποσχεθεί εκεί.

Ετσι, πέρα από την υπόσχεση για διανομή, στην κοινωνία, του εσόδου από τις τηλεοπτικές άδειες, το χαρτί που ελπίζει να ρίξει στο τραπέζι των παροχών, είναι η νέα ρύθμιση για τις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις προς τος Δημόσιο, οι οποίες, φυσικά, έχουν αυξηθεί θεαματικά επί των ημερών του. Επίσης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΚΑΣ, θα πει ότι η λιτότητα βρίσκεται πλέον πίσω μας, θα αναφερθεί στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και θα προβλέψει ότι την επόμενη χρονιά η χώρα θα είναι στις αγορές.

Τι θα κάνουν στη Νέα Δημοκρατία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για μία ομιλία με θέμα την επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς παροχές και υποσχέσεις προς συγκεκριμένες ομάδες. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει την πρόταση του για μείωση της φορολογίας, πιο απλό φορολογικό σύστημα και απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη ως και 4%. Αυτά, πάντως, δεν θα εξειδικευτούν άμεσα, καθώς το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...