561
Ο Τζουντ Λο είναι το πρόσωπο της τέταρτης μέρας του 73ου Φεστιβάλ της Βενετίας. Ως νεαρός Πάπας | REUTERS/Alessandro Bianchi

O «Πάπας» Τζουντ Λο… προσηλυτίζει τη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:30
Ο Τζουντ Λο είναι το πρόσωπο της τέταρτης μέρας του 73ου Φεστιβάλ της Βενετίας. Ως νεαρός Πάπας
|REUTERS/Alessandro Bianchi

O «Πάπας» Τζουντ Λο… προσηλυτίζει τη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2016, 21:30

Ο αληθινός βρίσκεται στο Βατικανό. Ο πιο δημοφιλής στη Βενετία. Το «The Young Pope» είναι τηλεοπτική σειρά – μια τολμηρή σύμπραξη του HBO με το Sky και το Canal Plus -, αλλά προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Φέρει την υπογραφή του γνωστού μας από το «Tέλεια Ομορφιά» (2013) και «Youth» (2015) Πάολο Σορεντίνο και πρωταγωνιστεί ο Τζουντ Λο. Είναι αυτό που έχουμε ξαναπεί, ότι η τηλεόραση αλιεύει πλέον ό,τι καλύτερο έχει το σινεμά. Με σκοπό να βελτιώσει τον εαυτό της. Ηδη οι πρώτες κριτικές συγκρίνουν τη σειρά με τις καλύτερες στιγμές του Σορεντίνο και με τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων χρόνων.

Βέβαια υπάρχει και ο γόης Τζουντ Λο. Ακαταμάχητος συνδυασμός ειδικά στη ρωμαιοκαθολική Μόστρα: Ο Λο σε ρόλο νεαρού ποντίφικα.

Ο Πάπας που υποδύεται ο Τζουντ Λο είναι το εντελώς αντίθετο του Φραγκίσκου. Δεν είναι μόνο επειδή ο Πάπας του Λο καπνίζει. Ο Λένι Μπελάρντο του «The Young Pope» είναι ένας απαιτητικός, αυταρχικός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που θέλει με κάθε τρόπο να επαναφέρει στον χριστιανικό κόσμο τον φόβο του Θεού, καταφέρνοντας να απομονωθεί από όλους γύρω του.

«Τον παρουσιάσαμε πολύ διαφορετικά από τον σημερινό Πάπα, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», δήλωσε ο 46χρονος Σορεντίνο. «Είναι πολύ πιθανό, μετά από έναν φιλελεύθερο Πάπα, να υπάρξει κάποιος με διαφορετικές ιδέες. Νομίζω πως είναι ψευδαίθηση η πεποίθηση ότι η εκκλησία έχει μια διαρκή ιδέα για το τι είναι μοντέρνο».

2016-09-03T174203Z_1336846567_S1AETZFELFAA_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE
Πάολο Σορεντίνο και Τζουντ Λο στη Βενετία (Reuters)

Ο Τζουντ Λο, που προσέλκυσε αμέτρητες υστερικές θαυμάστριες στη φωτογράφισή του στο 73ο Φεστιβάλ της Βενετίας είπε από την πλευρά του: «Το να γίνω χρώμα στο κουτί με τα χρώματα του Πάολο Σορεντίνο και μέσα σε αυτά τα πανέμορφα σκηνικά και αυτές τις υπέροχες συνθέσεις ήταν απλά μια ευτυχία».

2016-09-03T131426Z_157506729_D1AETZEGRQAA_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE
Ο Τζουντ Λο στα 44 του. Κατακτά τη Βενετία μέσω της τηλεόρασης (REUTERS/Alessandro Bianchi)

Πώς όμως ο Λο κατάφερε να «βρει» τον ρόλο του ποντίφικα;

«Ο Πάολο επέμενε πως η ιστορία ήταν γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον Λένι Μπελάρντο, το ορφανό αγόρι που έτυχε να γίνει Πάπας» εξήγησε ο 44χρονος βρετανός ηθοποιός και συνέχισε: «Από τη στιγμή που άρχισα να το προσεγγίζω από αυτήν την οπτική γωνία και συνυπολογίζοντας την ιστορία αυτού του άντρα και τις σχέσεις που έχει με τους άλλους ανθρώπους, όλα άρχισαν να δένουν πολύ περισσότερο. Εμοιαζε κάπως σαν ο ο Πάπας Πίος ο 13ος να ήταν ένας χαρακτήρας που τον υποδυόταν ο Λένι Μπελάρντο. Ηταν σαν και ο ίδιος να επεξεργαζόταν τα διλήμματά και τα προβλήματα που είχε μέσα από τον χαρακτήρα αυτό. Και μόνο τότε ο Πάπας που υποδυόμουν εγώ άρχισε να βγάζει νόημα».

2016-09-03T135336Z_2070310752_D1AETZEHKBAB_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE
Ο Τζουντ Λο με τη Λουντβίν Σανιέ αστειεύονται στην φωτογράφιση του «The Young Pope» στη Βενετία (REUTERS/Alessandro Bianchi)

Ασφαλώς ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς την αντίδραση του Βατικανού. Πώς θα μπορούσε η Αγία Εδρα να δεχτεί έναν σύγχρονο τηλεοπτικό Πάπα που καπνίζει και γοητεύει με την εμφάνισή του και όχι με το πνεύμα του;

«Το πρόβλημα είναι του Βατικανού» απάντησε ο Σορεντίνο. «Και δεν είναι καν πρόβλημα. Αν είναι υπομονετικοί μέχρι το τέλος, θα καταλάβουν πως απλά προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με περιέργεια και ειλικρίνεια, χωρίς να προκαλέσουμε. Θέλαμε να ερευνήσουμε τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες και τις συναρπαστικές πλευρές κάθε παπά και κάθε καλόγριας και αυτού που είναι κάπως διαφορετικός από όλους τους άλλους: του Πάπα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...