464
| Elena Olivo/Brooklyn Museum.

Ο Ιγκι Ποπ ποζάρει γυμνός

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2016, 12:46

Ο Ιγκι Ποπ ποζάρει γυμνός

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2016, 12:46

Το γυμνό είναι ένα αγαπημένο θέμα των ζωγράφων και μια κλασική και συνηθισμένη άσκηση δεξιοτχενίας στις σχολές Καλών Τεχνών. Αλλά τι συμβαίνει όταν έχεις μπροστά σου για γυμνό μοντέλο έναν διάσημο ρόκερ;

Οι 21 καλλιτέχνες που βρέθηκαν την 21η Φεβρουαρίου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης για μια σπουδή γυμνού, στο πλαίσιο μιας μεγάλης έκθεσης που ετοιμάζει το Μουσείο του Μπρούκλιν, βρέθηκαν προ μίας εντυπωσιακής έκπληξης: απέναντί τους ήταν γυμνός ένας 68χρονος θρύλος της ροκ, ο μέγας Ιγκι Ποπ!

Οι πίνακες που θα προκύψουν από αυτήν την άσκηση θα εκτεθούν το προσεχές φθινόπωρο και μετά θα περιοδεύσουν σε όλες τις ΗΠΑ.

Ο Ποπ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για ένα κονσέρτο για το Θιβέτ καθώς και να προωθήσει το νέο άλμπουμ του «Post Pop Depression» που δημιούργησε από κοινού με τον Τζος Χομ. Βρήκε όμως καιρό να εγκαταλείψει την παροιμιώδη υπερκινητικότητά του και να ξαπλώσει ακίνητος και ολόγυμνος σε ένα τραπέζι για χάρη της εικαστικής τέχνης.

CcNNLVXXEAE3BYw
O Ιγκι Ποπ με τον Τζος Χομ στην τελευταία τους δουλειά

Το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Iggy Pop Life Class» προσέλκυσε 21 ζωγράφους ηλικίας από 19 έως 80 ετών και αποτέλεσε ιδέα του καλλιτέχνη Τζέρεμι Ντέλερ.

«Σε αυτή την άσκηση συγκεντρώνεσαι στην ανθρώπινη φόρμα. Οσο δε είναι θεμελιώδες στη διδασκαλία της ζωγραφικής αλλά και στην Ιστορία της τέχνης, άλλο τόσο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις το σώμα» είπε ο Τζέρεμι Ντέλερ και αναφερόμενος στο διάσημο μοντέλο προσέθεσε: «Για εμένα είναι απολύτως λογικό ο Ιγκι Ποπ να είναι το αντικείμενο μιας τέτοιας άσκησης. Το κορμί του είναι στο επίκεντρο της κατανόησης της ροκ μουσικής και της αμερικανικής κουλτούρας. Ατό το κορμί έχει βιώσει πολλά. Και πρέπει να καταγραφεί».

Cb2r9j_UAAAAnPX
Ο Ιγκι Πολ στο εξώφυλλο του τελευταίου New York

Το κορμί του Ιγκι Ποπ όντως έχει βιώσει πολλά. Πάρα πολλά.

Ο ερμηνευτής του «The Passenger» υπήρξε ένας μοναδικός περφόρμερ που γέμιζε τον οργανισμό του με ναρκωτικά και επί σκηνής έσπρωχνε το κορμί του στα όριά του. Χαρακτηριστική μια ιστορία από μια από τις συναυλίες της μπάντας του, των Stooges, στο Μίσιγκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 : «Τα κορίτσια ούρλιαζαν μπροστά μου. Η μουσική δεν μου έφτανε. Η ένταση ήταν μεγάλη και εγώ ένιωθα λίγος. Αρπαξα ένα μπουκάλι και το έσπασα». Τα γυαλιά χτύπησαν τους θεατές μπροστά, αλλά ο ήδη ημίγυμνος Ιγκι Ποπ αδιαφόρησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο τραγουδιστής άρχισε να πληγώνει το γυμνό κορμί του με τα γυαλιά. Το αίμα έρεε, αλλά αυτό δεν τον ενοχλούσε – ήταν από την επήρεια. Από τότε τέτοιου είδους αυτοτραυματισμοί μπροστά στα μάτια του κοινού ήταν ένα μέρος του σόου.

ea292_27871_fbe698b77b60f488fbd5378c453bd363

Τώρα πια ο Ιγκι Ποπ είναι «καθαρός» εδώ και χρόνια. Κάνει υγιεινή ζωή και προσέχει. Αλλά το κορμί του παραμένει αντικείμενο μελέτης – και τέχνης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...