374
Κόσμος πολύς στις κάλπες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Λίγοι αστειεύονται πλέον | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Tώρα ποιος κάνει αστεία με το ΠΑΣΟΚ;

Κόσμος πολύς στις κάλπες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Λίγοι αστειεύονται πλέον
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Tώρα ποιος κάνει αστεία με το ΠΑΣΟΚ;

Οι 170.000 πολίτες που πήγαν και ψήφισαν για να σηκώσουν τον πράσινο ήλιο, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία. Ειδικά αυτοί οι πολίτες είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι το ερώτημα ουδόλως τους αφορά. Και με τη συμμετοχή τους έδειξαν προς τον Ανδρουλάκη ότι δεν επιθυμούν ένα κόμμα-μπαλαντέρ.

Κατά τους μήνες που ακολούθησαν την εκλογή του Ανδρουλάκη έγινε μεγάλη συζήτηση για τη δημοσκοπική αντοχή του κόμματος. Και ακούγαμε, κυρίως από τα αριστερά, ότι το μπαλόνι χάνει αέρα, η πόλωση θα δημιουργήσει μαγνητικό κύμα που θα τραβήξει ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Μία εβδομάδα πριν από την επανεκλογή του Τσίπρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που καλείται, διά της συμμετοχής, να αποδείξει ότι το αποτύπωμά του παραμένει ισχυρό. Και να πείσει ως στιβαρός αντιπολιτευτικός πόλος, ως κορμός της προοδευτικής παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ ήδη υπενθυμίζει ότι είναι εδώ. Και μάλιστα όταν η ψηφοφορία δεν ήταν και από τα θέματα πρώτης γραμμής στην τρέχουσα ειδησεογραφία.

Το μήνυμα δεν αφορά, φυσικά, μόνο την Κουμουνδούρου. Είναι και οι κεντρώοι που βρίσκονται στο απέναντι στρατόπεδο. Και αυτοί, μπορεί στο συνέδριο της ΝΔ να άκουσαν τον Μητσοτάκη και τον Πιερρακάκη, άκουσαν όμως και τον Σαμαρά να λέει ότι ευτυχώς ο κόσμος βλέπει στην τηλεόραση τον βίο του Αγίου Παϊσίου. Οπως επίσης υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που εκδηλώνει δυσανεξία στο λεξιλόγιο και στην ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά με το παλαιοκομματικό, από τον προηγούμενο αιώνα, ύφος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι ψηφοφόροι μπορεί να μην επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ ως πρόταση εξουσίας, αλλά με την ψήφο τους να κάνουν μία δήλωση αισθητικής. Εν προκειμένω, στις συνθήκες που ζούμε, δεν αποκλείεται η προεκλογική πόλωση να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, παρά να το αποδυναμώσει.

Ναι, αυτή τη στιγμή μπορείς να πεις με σχετική ασφάλεια ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως ένας υπολογίσιμος τρίτος πόλος. Και αυτό που μέχρι πριν από δύο-τρία χρόνια έβγαζε χάχανο ως cult, τώρα επαναπροσδιορίζεται ως τάση με ισχυρό ρεύμα. Το λένε οι 170.000 που πήγαν να ψηφίσουν –οι μεγαλύτεροι μπορεί να έχουν στο πατάρι και καμιά πλαστική σημαία με τον πράσινο ήλιο. Θα θυμάστε που κάναμε πλάκα με τα χρόνια ΠΑΣΟΚ, την ανεμελιά και τη large διάθεση. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η πλάκα έχει κοπεί τελευταία; Τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να κάνει πλάκα στους άλλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News