530
O σταθμός «Σιντριβάνι» θα ανοίξει για να πάει να τον δει ο Τσίπρας και να έχουν να παίζουν οι Θεσσαλονικείς... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Παίζουμε Μετρό Θεσσαλονίκης;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 28 Δεκεμβρίου 2018, 13:42
O σταθμός «Σιντριβάνι» θα ανοίξει για να πάει να τον δει ο Τσίπρας και να έχουν να παίζουν οι Θεσσαλονικείς...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Παίζουμε Μετρό Θεσσαλονίκης;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 28 Δεκεμβρίου 2018, 13:42

Τα μάθατε; Στο Μετρό της Θεσσαλονίκης η χρονιά τελειώνει στις 29 Δεκεμβρίου, όχι στις 31 όπως στον υπόλοιπο πλανήτη! Κι εγώ δεν το ήξερα, είναι η αλήθεια, αλλά ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος φρόντισε να μας ενημερώσει μέσω Facebook με το ακόλουθο χαρμόσυνο μήνυμα:

«Μετρό Θεσσαλονίκης:

» Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου αποχαιρετούμε το 2018 και υποδεχόμαστε το 2019, μια χρονιά που το Μετρό θα μπει στις ράγες για δοκιμαστικά δρομολόγια».

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Μυλόπουλος θα έχει την χαρά και την τιμή να παραδώσει στον λαό της Θεσσαλονίκης έναν σταθμό Μετρό. Μάλιστα, καλά ακούσατε, έναν ολόκληρο σταθμό Μετρό! Μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην έχει Μετρό και να μην έχει για καναδυό ακόμη χρόνια, αλλά θα έχει σταθμό Μετρό.

Ετσι κι αλλιώς, το Μετρό της Θεσσαλονίκης παραδίδεται κομμάτι κομμάτι. Ας πούμε, κάθε χρόνο μας έρχεται ένα βαγόνι στην Εκθεση. Πάμε, το βλέπουμε, κάνουμε «ουάου!», βγάζουμε σέλφι, ξανακάνουμε «ουάου!» και μετά ο χαμογελαστός πρόεδρος της Αττικό Μετρό μας υπόσχεται ότι, αν είμαστε καλά παιδιά, θα μας ανοίξει και σταθμό Μετρό να έχουμε να παίζουμε.

Ο σταθμός που είναι έτοιμος, είναι το «Συντριβάνι». Ενας σταθμός που πριν καν ακόμη τελειώσει, κοντεύει να χαρακτηριστεί ηρωικός και θρυλικός. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ανατρέχει σε συνέντευξη του κ. Μυλόπουλου τον Μάιο του 2018, στην οποία ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό δήλωσε: «Τα εργοτάξια του Μετρό έσωσαν την πόλη».

Εννοούσε ότι, κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης νεροποντής που πλημμύρισε τη Θεσσαλονίκη, το εργοτάξιο του Σιντριβανίου και εκείνο του Βαρδαρίου «λειτούργησαν σαν λεκάνες εκτόνωσης. Το νερό, αν δεν υπήρχαν τα εργοτάξια του Μετρό, θα πλημμύριζε τα γύρω καταστήματα και τις κατοικίες. Λειτούργησε σαν ένα δυνάμει αποστραγγιστικό δίκτυο, σαν ένας αγωγός που μετέφερε, εκτόνωσε μεγάλες ποσότητες νερού στα υπόγεια του δικού μας εργοταξίου», είχε πει verbatim.

Η ηρωική συμπεριφορά όμως του εν λόγω εργοταξίου στη διάσωση της Θεσσαλονίκης δεν εκτιμήθηκε από όλους δεόντως. Ετσι, μετά την πορεία της 6ης Δεκεμβρίου 2018 (στη μνήμη του Γρηγορόπουλου), κάποιοι βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στο εργοτάξιο. Ευτυχώς, όμως, όχι αρκετά σοβαρές ώστε να ματαιώσουν την φιέστα της 29ης Δεκεμβρίου που ονειρεύεται ο κ. Μυλόπουλος.

Σε αυτήν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Από την Πέμπτη διακινείται η φήμη ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο guest star της εκδήλωσης.

Αυτή η πιθανότητα τρομάζει τους Θεσσαλονικείς και πανικοβάλλει τους καταστηματάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ακόμη ένα Σάββατο με κλειστούς δρόμους στο Κέντρο επιθυμούν. Ολοι θυμόμαστε τι συνέβη πριν από δυο εβδομάδες, με τη Θεσσαλονίκη να κλείνει για μια αποτυχημένη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαί ντε Σπορ και μια ακόμη πιο αποτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό στον Λευκό Πύργο. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί με την παρουσία του στη φιέστα να δείξει ότι εκείνος είναι το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης και ότι επιτυγχάνει τους στόχους, όπως η λειτουργία του Μετρό. Που δεν θα λειτουργήσει, αλλά λέμε τώρα…

Εκτός του guest star, το main act υποτίθεται ότι περιλαμβάνει ένα happening από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο, επειδή οι ηθοποιοί έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για τις ημέρες αυτές, λόγω του ότι εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το ΚΘΒΕ, είναι αμφίβολο εάν θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο happening.

Αλλά ό,τι και να γίνει, ο ηρωικός σταθμός θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς. Για να έχουν να παίζουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News