246
Σήμα υπάρχει, αλλά τα τρένα θα φανούν από το 2020 | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανοίγει για το κοινό το Σάββατο ο σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 11:07
Σήμα υπάρχει, αλλά τα τρένα θα φανούν από το 2020
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανοίγει για το κοινό το Σάββατο ο σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 11:07

Οι σήραγγες είναι έτοιμες. Οι εγκαταστάσεις στους σταθμούς είναι και αυτές γενικά έτοιμες. Μπήκε και μία (ακόμη συμβολική) πινακίδα έξω από ένα σταθμό. Επιβάτες υπάρχουν από τώρα.

Το πολυπόθητο για τους Θεσσαλονικείς Μετρό μπορεί να αρχίσει να κυλά στις ράγες από το 2020, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουν από τώρα μια γεύση.

Ετσι αύριο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου θα ανοίξει  για το κοινό ο σταθμός «Σιντριβάνι/Εκθεση», που είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος σταθμός του Μετρό, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης να είναι σε απόσταση λίγων μέτρων.

Εχει μάλιστα προσκληθεί, όπως γράφει το voria.gr, και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενδέχεται να παραστεί στις 6 το απόγευμα στη θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ μέσα στον σταθμό.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ (που έχει την ευθύνη του έργου και για τη Θεσσαλονίκη), είχε τονίσει: «Επιλέξαμε έναν κεντρικό σταθμό να τον ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2018 προκειμένου να υπάρχει ένας σταθμός αναφορά, ώστε να δει ο κόσμος πως θα είναι η πόλη και οι σταθμοί στη φάση της λειτουργίας τους».

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρεί συστηματικά, όπως το έχουμε πει πολλές φορές γίνεται μια μεγάλη και ειλικρινής προσπάθεια το έργο να τελειώσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο» είχε αναφέρει σε άλλη ευκαιρία.

Το νέο χρονοδιάγραμμα προϋποθέτει την πλήρη λειτουργία του συνόλου της γραμμής, από τη Νέα Ελβετία έως τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στο τέλος του 2020 και την ένταξη της γραμμής Καλαμαριάς, με άλλους πέντε σταθμούς, στα μέσα του 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...