440
Η Τζολί σε δηλώσεις για το έργο της στον ΟΗΕ - θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε και ως πολιτικό; | EPA/DAI KUROKAWA

Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να γίνει πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 12:49
Η Τζολί σε δηλώσεις για το έργο της στον ΟΗΕ - θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε και ως πολιτικό;
|EPA/DAI KUROKAWA

Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να γίνει πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 12:49

Εχει Οσκαρ, φήμη, πλούτη, ομορφιά, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Η Αντζελίνα Τζολί στα 43 της, βρίσκεται προφανώς σε μια κρίσιμη καμπή. Θα μείνει στο Χόλιγουντ ή αυτό που έχει ήδη μέσα της, τον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία, θα το μετουσιώσει σε κάτι άλλο;

Αυτό το σημείο καμπής το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και η ίδια. Η Τζολί η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες –προ μηνών είχε επισκεφτεί την ερειπωμένη από τον ISIS Μοσούλη (εδώ) ενώ με αυτήν της την ιδιότητα είχε έρθει και στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2016 (εδώ)– μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC και άφησε να εννοηθεί ότι το πέρασμα από την ηθοποιία στην πολιτική μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αν και είναι κάτι που θα απέρριπτε όταν ήταν νεότερη.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζάστιν Γουέμπ την ρώτησε αν θα έθετε ποτέ υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αν με ρωτούσες πριν από 20 χρόνια, θα έβαζα τα γέλια. Πάντα λέω ότι θα πάω όπου χρειάζομαι. Δεν ξέρω αν κάνω για την πολιτική, αλλά έκανα και το αστείο ότι δεν ξέρω αν έχω και άπλυτα που να βγουν στη φόρα», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορώ να εργάζομαι και με κυβερνήσεις και με στρατιωτικούς, οπότε είμαι σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο στο οποίο μπορώ να κάνω πολλά πράγματα».

Και κατέληξε κλείνοντας ξανά το μάτι σε μια ενδεχόμενη κάθοδο στην πολιτική: «Για την ώρα, θα μείνω σιωπηλή».

Αυτό το τελευταίο είναι σχετικό. Διότι η Τζολί, αν κάτι δεν κάνει, είναι να παραμένει σιωπηλή. Για παράδειγμα, ήταν από τις πρώτες διασημότητες που είχαν σπεύσει να βρεθούν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, τις πρώτες εκείνες εβδομάδες της παρουσίας του στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του 2017 (εδώ).

Αλλά και όταν ο δημοσιογράφος του BBC προσπάθησε να κάνει τα πράγματα σαφέστερα, η Τζολί απέφυγε να απαντήσει, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Της είπε συγκεκριμένα ότι θα μπορούσε να είναι στη λίστα των 30-40 Δημοκρατικών που σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα και η Τζολί απάντησε με ένα «ευχαριστώ» χωρίς να το αρνηθεί.

H Τζολί στη συνέντευξή της στον Τζάστιν Γουέμπ και το BBC

Ενα περισσότερο άμεσο πρόβλημα για την Τζολί είναι τα παιδιά της που είναι ή μπαίνουν στην εφηβεία. Οπως κάθε μητέρα ανησυχεί για το τι κάνουν στα κοινωνικά δίκτυα και για το ότι δεν μπορεί να ελέγχει όλα αυτά στα οποία εκτίθενται τα παιδιά της.

Παρατήρησε στην ίδια συνέντευξη με ειλικρίνεια: «Η γενιά μας δεν καταλαβαίνει ούτε τα μισά από όσα κάνουν οι έφηβοι με τα ηλεκτρονικά τους, οπότε μάς ξεφεύγουν αρκετά εύκολα».

Οχι, σε αυτή τη συνέντευξη δεν μίλησε για τον Μπραντ Πιτ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News