551
| CreativeProtagon

Ο Σεφερλής, ένα ξεκατίνιασμα και οι άνεργοι ηθοποιοί

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Νοεμβρίου 2018, 21:43
|CreativeProtagon

Ο Σεφερλής, ένα ξεκατίνιασμα και οι άνεργοι ηθοποιοί

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 29 Νοεμβρίου 2018, 21:43

Το παρακολουθείς πλέον και σαν σίριαλ: Στην αρχή μάθαμε ότι ακυρώθηκε η παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» με τον Μάρκο Σεφερλή στο «Παλλάς», με το παρασκήνιο να μιλά για οικονομικά ζητήματα και για τη μαρκίζα. Μετά κάποιοι έλεγαν ότι στη θέση της παράστασης θα ανέβει έργο της Μιμής Ντενίση. Μετά η Ντενίση το διέψευσε. Μετά η Κατερίνα Γκαγκάκη, σύμβουλος επικοινωνίας των Θεατρικών Σκηνών που θ’ ανέβαζαν την παράσταση, είπε ότι επειδή ο Σεφερλής θα έμπαινε στο «Παλλάς», υπήρξαν αντιδράσεις κι ότι ο ίδιος αθέτησε κάποιες συμφωνίες.

Μετά η Έλενα Ακρίτα έγραψε ότι ο Σεφερλής θα έφερνε το ήθος του trash στο «Παλλάς». Μετά ο Σεφερλής βγήκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και επιτέθηκε στις Θεατρικές Σκηνές και είπε ότι έμαθε από την τηλεόραση για την ακύρωση της παράστασης κι ότι θα κάνει μήνυση στην Ακρίτα και στην Γκαγκάκη γιατί τον έθιξαν. Μετά βγήκε ο Πάνος Κατσαρίδης των Θεατρικών Σκηνών και χαρακτήρισε ανήθικη την επίθεση του Σεφερλή κι είπε ότι ο τελευταίος γνώριζε για το αδιέξοδο της συνεργασίας. Αποκάλυψε επίσης ότι τους είχε ζητήσει πενήντα χιλιάδες προκαταβολή που δεν μπορούσαν να τα δώσουν κι ότι δεν θα ήθελε να μιλάει για τέτοιες λεπτομέρειες αλλά αφού βγήκαν όλα στη φόρα, τι να κάνει κι αυτός.

Απαιτήσεις, μηνύσεις, αθετήσεις, επιθέσεις, μαρκίζες, χτυπήματα κάτω από τη μέση, κατινιές, άπλυτα στη φόρα, του θεάτρου το κάγκελο έγινε με την περίπτωση Σεφερλή και «Παλλάς». Δεν είναι σπάνιο βέβαια, του θεάτρου το κάγκελο συμβαίνει κατά κόρον, και μπορεί να συμβεί και στο πιο ταπεινό θεατράκι, στην πιο ασήμαντη παραγωγή και να τη διαλύσει, ακόμα και λίγο πριν από την πρεμιέρα. Απλώς εδώ το είδαμε σε όλο του το μεγαλείο, και σε πανελλαδική εμβέλεια.

Και τελικά τι θα μείνει από το θεατρικό σήριαλ ξεκατινιάσματος που βλέπουμε εδώ και λίγο καιρό; Ένας άνεργος ηθοποιός θα μείνει. Περισσότεροι άνεργοι ηθοποιοί δηλαδή, μιας και θα έπαιζαν στη συγκεκριμένη παράσταση 25 άτομα. Άντε να βρούνε αυτοί οι άνθρωποι τώρα δουλειά, στα μισά της σεζόν, στην Ελλάδα της κρίσης.

«Με αφορά που έχω κλείσει μια δουλειά εδώ και 7 μήνες. Αυτούς τους επτά μήνες είχα επτά προτάσεις… Με αφήνουν Χριστουγεννιάτικα, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς δουλειά και με ένα παιδί… Δε με αφορά καθόλου αν φταίει ο ένας ή ο άλλος… Εγώ είμαι συνεπής 31 χρόνια με 40 πυρετό, με απώλεια δικού μου ανθρώπου και δεν έχω λείψει μια μέρα» είπε η Βάσω Γουλιελμάκη, μέλος του (διαλυμένου) θιάσου.

Έτσι είναι. Οι Θεατρικές Σκηνές θα συνεχίσουν, ο Σεφερλής κάπως θα συνεχίσει κι αυτός, εκείνος που θα μείνει με το ακυρωμένο συμβόλαιο στο χέρι, και με λογαριασμούς που δεν θα ξέρει πώς να πληρώσει, είναι ο ηθοποιός. Αυτός που, λίγο πριν ξεκινήσει πρόβες, κι ενώ έχει πει όχι σε άλλες προτάσεις για να είναι εκεί, και θα ήταν συνεπής και με 40 πυρετό ακόμα, παίρνει μια επιστολή που λέει «είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη ματαίωση της αναβίβασης της θεατρικής παράστασης του έργου…»

Δεν ξέρω ποιος είναι ο ψεύτης στο «Ζητείται Ψεύτης», δεν ξέρω ποιος θα δικαιωθεί τελικά, αλλά σίγουρα όχι ο ηθοποιός. Ο τελευταίος είναι η παράπλευρη απώλεια αυτής της υπόθεσης, ένα άλλο σήριαλ μέσα στο σήριαλ, το οποίο όμως, δεν ενδιαφέρει κανέναν να παρακολουθήσει.

Δύσκολο το επάγγελμα, παιδιά.

Υ.Γ.: Η υπόθεση Σεφερλή και Θεατρικών Σκηνών πρέπει να διδάσκεται στις δραματικές σχολές. Πρέπει να το δείχνουν, σαν ντοκιμαντέρ, στους σπουδαστές και να τους λένε:

«…αυτά περνάτε σ’ αυτή τη δουλειά. Τα αντέχετε;».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News