196
Μπορεί με τροπολογία να απάλλαξαν τους εαυτούς τους από την καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αλλά οι βουλευτές και οι υπουργού βρήκαν κατάλληλα αντισταθμιστικά | Digital ArtworkQ Moufanet

«Selfies αλληλεγγύης» αντί για εισφορά θα προσφέρουν οι βουλευτές στους φτωχούς

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 8 Μαρτίου 2017, 14:21
Μπορεί με τροπολογία να απάλλαξαν τους εαυτούς τους από την καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αλλά οι βουλευτές και οι υπουργού βρήκαν κατάλληλα αντισταθμιστικά
|Digital ArtworkQ Moufanet

«Selfies αλληλεγγύης» αντί για εισφορά θα προσφέρουν οι βουλευτές στους φτωχούς

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 8 Μαρτίου 2017, 14:21

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας δείχνει την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες που έχουν «ματώσει» από την κρίση. Και επειδή οι χρηματικές εισφορές αλληλεγγύης είναι απρόσωπες και ψυχρές ο πολιτικός κόσμος τις κατάργησε για να τις αντικαταστήσει με κάτι πολύ πιο ζεστό και ανθρώπινο: μια selfie με τους ίδιους!

Το σκεπτικό, όπως το εξήγησε ο Νίκος Βούτσης που φέρεται να είναι και ο εμπνευστής της ιδέας, είναι ότι τα χρήματα που δίνουν οι ανώνυμοι αρκούν. «Δεν θα λείψουν από κανέναν οι εισφορές αλληλεγγύης των πολιτικών, όσο μεγάλες κι αν είναι», είπε. «Αντίθετα οι φτωχοί συμπολίτες μας θα μπορούν να εκμεταλλευθούν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον αγαπημένο τους βουλευτή γιατί τους προσθέτει status. Ειδικά αν την ανεβάσουν στο facebook».

Μάλιστα ο Νίκος Βούτσης διέθεσε 25.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης (για να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ο ιστορικός του μέλλοντος) ενώ απαραίτητο κρίθηκε και το καλής ποιότητας selfie stick.

Πάντως όσοι κάνουν αίτηση για selfie αλληλεγγύης θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πόζα με τον πολιτικό της επιλογής στους ο οποίος θα πάρει την έκφραση που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. π.χ. ο Χρήστος Σπίρτζης θα κλαίει, ο Νίκος Βούτσης θα τρώει cheesecake, o Αλέξης Τσίπρας με κιθάρα να συνθέτει μουσική για την ανάπτυξη, κοκ.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News