142
Η αφίσα που προαναγγέλλει την πρώτη όπερα που θα ανέβει στο ΚΠΙΣΝ υπό την προεδρία του Γιώργου Κιμούλη | Digital Artwork: Moufanet

Οπερα για την Συνταγματική Αναθεώρηση ανεβάζει ο Κιμούλης στο ΚΠΙΣΝ

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 2 Μαρτίου 2017, 14:00
Η αφίσα που προαναγγέλλει την πρώτη όπερα που θα ανέβει στο ΚΠΙΣΝ υπό την προεδρία του Γιώργου Κιμούλη
|Digital Artwork: Moufanet

Οπερα για την Συνταγματική Αναθεώρηση ανεβάζει ο Κιμούλης στο ΚΠΙΣΝ

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 2 Μαρτίου 2017, 14:00

Την πλούσια εξωθεατρική του δραστηριότητα, όπως τη συμμετοχή του στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί ο Γιώργος Κιμούλης δίνοντας τον «λόγο» στον εαυτό του, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου «πρέπει να μάθει ο κόσμος μέσα από ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό δρώμενο το έργο που γίνεται από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Η ομώνυμη όπερα που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις συνεδριάσεις της επιτροπής που κατάρτισε η κυβέρνηση και η οποία ανέλαβε να εισηγηθεί τις κατάλληλες αλλαγές χωρίς την συμμετοχή νομικών ή άλλων παρεμβολών. Ενα βαθύ καλλιτεχνικό project δηλαδή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται λιμπρέτο που έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης και έχει τίτλο «Ρέκβιεμ για τις τεχνοκρατικές ελίτ» όπου μιλάει για το τέλος της βασιλείας των «ειδικών» σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής: από τα ιδρύματα πολιτισμού μέχρι το Σύνταγμα της Ελλάδος.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News