337
Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου αποτυπωμένο στον τοίχο. Η Αστυνομία επιχείρησε να το λερώσει... | George Vitsaras / SOOC

Μόνο ο Ζακ δεν ήταν υπό την επήρεια…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 19 Νοεμβρίου 2018, 23:28
Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου αποτυπωμένο στον τοίχο. Η Αστυνομία επιχείρησε να το λερώσει...
|George Vitsaras / SOOC

Μόνο ο Ζακ δεν ήταν υπό την επήρεια…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 19 Νοεμβρίου 2018, 23:28

Κοίτα που τελικά ο Ζακ Κωστόπουλος το πολύ να είχε πάρει καμιά ασπιρίνη ή κάποιο άλλο αναλγητικό. Δεν έκανε χρήση ηρωίνης, δεν είχε σνιφάρει κοκαϊνη, δεν είχε πιει έναν μπάφο βρε αδερφέ. Η τοξικολογική εξέταση βγήκε πεντακάθαρη. Να την απλώσεις σαν σεντόνι ή να την τρίψεις στη μούρη πολλών.

Είχαμε φτιάξει όλοι την ιστορία μας. Και οι μεν και οι δε. Διχάστηκαν τα social media με εκατέρωθεν ύβρεις και αναθέματα. Από τη μία εκείνοι που έριχναν μεταθανάτιες μομφές «στο πρεζόνι που βγήκε να κλέψει», θεωρώντας αυτονόητη, σχεδόν αντανακλαστική, την αντίδραση των τύπων που τον κλωτσούσαν. Και από την άλλη οι υπόλοιποι, που έδειχναν τη μιζέρια, τα αδιέξοδα, την απελπισία των εξαρτημένων ατόμων, ιδιαίτερα των οροθετικών, όπως ήταν ο Κωστόπουλος. Και βγαίνουν τώρα οι ιατροδικαστές και μας χαλάνε τη σούπα. Και καλά εμείς, θα το πάρουμε αλλιώς. Η Αστυνομία τι θα πει; Κυλούσε το ρουλεμάν από τη ΓΑΔΑ περιγράφοντας έναν άνθρωπο που, υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέβη στο απονενοημένο, βούτηξε απελπισμένος στο ξένο χρυσάφι για να εξασφαλίσει την επόμενη δόση. Όμως ο Κωστόπουλος ήταν καθαρός.

Τώρα, βέβαια, ο καθένας μπορεί να υποθέσει πολλά. Εδώ δεχθήκαμε ως βεβαιότητα ότι ο Κωστόπουλος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, γιατί να μην υποθέσουμε και ότι επρόκειτο για «πληροφορία» της Αστυνομίας προκειμένου να μην ελεγχθούν οι χειρισμοί των ανδρών της; Και, εντάξει, οι τύποι που τον κλωτσούσαν στο κοσμηματοπωλείο έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς τους με τη Δικαιοσύνη. Tώρα θα ανοίξουν μεγαλύτερους. Ο τρόπος αντιμετώπισης του περιστατικού από την Αστυνομία, θα επισύρει περαιτέρω διερεύνηση;

Ασφαλώς το δικό της ενδιαφέρον έχει και η αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης. Αν γυρίσετε πίσω στον χρόνο και στο βίντεο, θα θυμηθείτε ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση της είδησης θεωρούσε ως δεδομένη την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η αλήθεια είναι ότι όλοι τη θεωρήσαμε δεδομένη. Προφανώς σε αυτό συνέβαλε και ο τρόπος με τον οποίο κινείτο ο Κωστόπουλος στο βίντεο που είδαμε. Ο άνθρωπος μπορεί να ήταν σε κρίση πανικού, αλλά όλοι, μα όλοι, κατάπιαμε αμάσητη την εκδοχή της πρέζας. Ενδεχομένως, ο Κωστόπουλος να ήταν και μόνος που δεν είχε μαστουρώσει εκείνο το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News