533
Στιγμιότυπα από την «επική φάρσα» του Αρναούτογλου στον Γιώργο Μαυρίδη. Μα είναι αυτό τηλεόραση; | ΥοuTube/CreativeProtagon

Η τραγική φάρσα στον Γιώργο Μαυρίδη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:47
Στιγμιότυπα από την «επική φάρσα» του Αρναούτογλου στον Γιώργο Μαυρίδη. Μα είναι αυτό τηλεόραση;
|ΥοuTube/CreativeProtagon

Η τραγική φάρσα στον Γιώργο Μαυρίδη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:47

Να ξεκινήσω από το ότι η φάρσα είναι ούτως ή άλλως κάτι ανέντιμο. Σε καλεί να δεις, και να γελάσεις, με μια κοροϊδία που έχει στηθεί εις βάρος κάποιου και αυτό από μόνο του δεν είναι και τόσο ωραίο.

Δεν ξέρω βέβαια αν γέλασε κανείς με τη φάρσα που έστησαν στον Γιώργο Μαυρίδη, στο «The2nightshow». Καθώς ο άνθρωπος περίμενε να βγει να συνεντευξιαστεί, μπούκαρε μέσα στο καμαρίνι μια ταραγμένη κοπέλα, λέγοντάς του ότι πήγε να κάνει ακρόαση στον σταθμό αλλά ο σύντροφός της δεν το εγκρίνει και έχει θυμώσει. Και βέβαια, εμφανίστηκε και ο θυμωμένος σύντροφος, ο οποίος κινείτο απειλητικά προς την κοπέλα.

Και έτσι ο Μαυρίδης βρέθηκε εν μέσω του ζευγαριού, να προσπαθεί να εμποδίσει τον άντρα από το να της χιμήξει και να την προστατεύσει. Και για να μην τα πολυλογώ, ο άνθρωπος βγήκε απ’ τα ρούχα του και παραλίγο ν’ αρχίσει τις μπουνιές. Εννοείται ότι έριξε και βρισίδια, αλλά αυτά τα έριξε στο φινάλε, σε όσους σκέφτηκαν τη φάρσα. Και με το δίκιο του ο άνθρωπος, κανονικά έπρεπε να σηκωθεί και να τους κυνηγήσει.

Ειλικρινά, είναι να απορείς με όσους έχουν τέτοιες ιδέες. Καταρχάς, είναι τραγικό να χρησιμοποιείς ένα κόνσεπτ που «φωνάζει» κακοποίηση για να κάνεις φάρσα και να καλείς τον τηλεθεατή να χαζέψει κάτι τέτοιο. Και είναι αδιανόητο να βάζεις έναν άνθρωπο σε τέτοιου είδους τηλεοπτική δοκιμασία, για να δει όλο το Πανελλήνιο την αντίδρασή του σε μια ψεύτικη σκηνή βίας. Να δει, και βέβαια, να τον κρίνει απ’ αυτή: Τι θα κάνει; Θα μείνει άπραγος; Θα κοτέψει; Θα σηκωθεί; Θα εξοργιστεί; Θα ρίξει καμία;

Γενικά, η φάρσα στον Μαυρίδη ήταν άγρια, δυσάρεστη και αποκρουστική σαν θέαμα. Και βέβαια, δεν ήταν καθόλου χιουμοριστική. Αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος, το έβλεπες και πιανόταν η ψυχή σου, δεν διασκέδαζες, σφιγγόσουν. Απορώ με όσους το σκέφτηκαν, απορώ βεβαίως και με τον παρουσιαστή που δέχτηκε να παιχτεί αυτή η φάρσα στην εκπομπή του.

Και γενικά απορώ με τον συγκεκριμένο παρουσιαστή, γιατί και μια άκρως χοντροκομμένη φάρσα δέχτηκε να προβάλει, και σε δηλώσεις περί χαστουκιών σε γυναίκες κάνει μόκο, και γενικά επιλέγει να κρατά μια ουδέτερη στάση, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο. Μια στάση «περνάνε από δίπλα μου και δεν ακουμπάνε», που λένε.

Μα, πώς γίνεται να μη σε ακουμπάνε;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία στις τρεις γυναίκες θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή της σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της και μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Την περσινή χρονιά, πάνω από 16.700.000 γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το 2015, η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη θέση στην κακοποίηση γυναικών. Μόλις λίγες μέρες πριν, μια φοιτήτρια δολοφονήθηκε επειδή είπε όχι σε μια ερωτική συνεύρεση.

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά γύρω σου και να μην απαντάς καταλλήλως στην καλεσμένη σου, όταν δηλώνει ότι το να φάει μια γυναίκα χαστούκι είναι… all time classic; Και να προβάλεις μια φάρσα όπου ένας νταής επιτίθεται στην κοπέλα του, στα καμαρίνια ενός σταθμού;

ΥΓ. «Δείτε την επική φάρσα που έστησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον Γιώργο Μαυρίδη», έγραφαν πολλά sites. Αλήθεια τώρα, πού την είδατε και εσείς την «επική φάρσα»; Πώς αποφασίζετε έτσι, ελαφρά τη καρδία να βάζετε τέτοιους τίτλους; Πώς επιτρέπετε να σκεπαστεί κάτι τόσο χοντροκομμένο με τον μανδύα μιας χαζοχαρούμενης ελαφρότητας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3