400
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος την ημέρα της αποφυλάκισής του | Nikos Libertas / SOOC

Η… ανεκτίμητη συνδρομή του Ακη

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 7 Ιουλίου 2017, 19:26
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος την ημέρα της αποφυλάκισής του
|Nikos Libertas / SOOC

Η… ανεκτίμητη συνδρομή του Ακη

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 7 Ιουλίου 2017, 19:26

Ούτε… ευεργέτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ήταν ο Aκης Τσοχατζόπουλος. Η συνδρομή του αναδεικνύεται σε ανεκτίμητη σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη ίδρυση νέου πολιτικού φορέα που θα στεγάσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Με όσα είπε στη συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό  Αlpha, ο Ακης Τσοχατζόπουλος:

Πρώτον επικυρώνει την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί του ούτε με την «ομάδα Ακη» και το έκαναν πράξη. Υπέδειξαν με τη στάση τους ότι οι αντιλήψεις και η συμπεριφορά του πρώην Νο2 στο ΠΑΣΟΚ και των «δικών» του, δεν εκφράζουν πια το κόμμα.

Δεύτερον ακυρώνει πλήρως το επιχείρημα όσων καταλογίζουν σήμερα στη Φώφη Γεννηματά και τους υπόλοιπους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι επιδιώκουν να αναστήσουν με άλλο μανδύα το παλιό ΠΑΣΟΚ και να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο αναφορές του καταδικασθέντος πρώην υπουργού ότι «…στο ΠΑΣΟΚ ήμασταν οι εκσυγχρονιστές και εμείς οι αριστεροί» και πως «ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα. Ναι, τι να ψήφιζα; Μα, υπάρχει τίποτε άλλο. Τι να ψηφίσεις δηλαδή, δεν κατάλαβα», πιστοποιεί του λόγου το αληθές .

Είναι δε γνωστό τοις πάσι ότι: α) ο Αντώνης Κοτσακάς, οργανωτικός νους στην ομάδα του Ακη όταν ήταν παντοδύναμος στο ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, β) σε κομματικές επιτροπές στη Κουμουνδούρου συμμετέχει ο επί χρόνια συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου Βαγγέλης Χωραφάς και γ) ο πρώην κομματικός φίλος του Ακη, Χάρης Τσιόκας, αν και δεν έχει ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με την αρθρογραφία και τις τοποθετήσεις του δηλώνει σαφώς την στήριξή του στο κυβερνών κόμμα, προτείνοντας τη συνεργασία της ΔΗΣΥ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είχε ακουστεί ότι θα ετίθετο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε.

Μετά τη δημόσια τοποθέτησή του γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο, ότι τα περί επιστροφής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ στην πολιτική αντίληψη της εποχής Ακη ή τα περί σύμπλευσης και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευσταθούν. Η επιλογή να αποκοπούν από την αντίληψη του «πασοκισμού» είναι δεδομένη καθώς η κρίση την σάρωσε πλήρως θέτοντας νέα κρίσιμα προτάγματα για τη χώρα. Όχι πως δεν υπάρχουν μεμονωμένοι νοσταλγοί αλλά είναι σαφές ότι βρίσκονται ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ (Κουρουμπλής, Σπίρτζης).

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίζεται και η τελευταία αμφιβολία για το σημερινό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ, το στοίχημα για όλους στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι να μπορέσουν να συνεννοηθούν γρήγορα ώστε να μην υπάρξουν ξανά προϋποθέσεις για πολιτικές και συμπεριφορές τύπου Ακη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News