446
Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη τον περασμένο Μάιο μετά την αποφυλάκιση του Ακη για λόγους υγείας. Η Βίκυ τι θα ψήφιζε; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφού ο Ακης θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 7 Ιουλίου 2017, 09:14
Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη τον περασμένο Μάιο μετά την αποφυλάκιση του Ακη για λόγους υγείας. Η Βίκυ τι θα ψήφιζε;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αφού ο Ακης θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 7 Ιουλίου 2017, 09:14

Η κατάρρευση μίας κυβέρνησης δεν συμβαίνει σε μία στιγμή. Κατά μία εκδοχή ξεκινά την επομένη των εκλογών που κερδίζει, όπως κάθε ημέρα στη ζωή του ανθρώπου τον οδηγεί κοντύτερα στον θάνατο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτό δεν το αποδέχθηκε ποτέ. Πίστευε από την πρώτη ημέρα της στρατηγικής συμφωνίας Τσίπρα – Καμμένου, κάπου στο μακρινό 2013, ότι η ετερόκλητη και προσυμφωνημένη συμμαχία τους θα διαρκέσει για πάντα.

Τώρα που δεν έχει μείνει υπόσχεση που να μην έχει διαψευστεί και απαίτηση των δανειστών που να μην έχει ικανοποιηθεί, η κυβέρνηση αυτή πλησιάζει στο στατιστικό όριο αντοχής των μνημονιακών προκατόχων της.

Δύο χρόνια και κάτι ημέρες άντεξε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2009, δυόμιση χρόνια και κάτι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΔΗΜΑΡ) μετά το 2012, δύο χρόνια συμπληρώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε λίγες εβδομάδες (αν θέλουμε να ξεχάσουμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να νομίζει ότι είναι Αριστερά και ετοιμαζόταν για κατάληψη του Νομισματοκοπείου, συζητώντας τα σχέδια για τα κουπόνια σίτισης που είχε μελετήσει ο Βαρουφάκης και όλοι γνώριζαν και τώρα αποκαλύπτει ο μυστηριώδης κ. Κιμ – σύμβουλος ακόμη του Ευκλείδη Τσακαλώτου…).

Με την κατάρρευση όλων των μύθων, η κυβέρνηση Τσιπρα – Καμμένου έρχεται αντιμέτωπη με τη διάψευση και όλου του παραμυθιού που είχε συγγράψει, κάνοντας το ολέθριο λάθος να επιμείνει στην ηθική διάσταση της πολιτικής. Οι καθαροί απέναντι στους διαφθαρμένους, το νέο και το παλαιό, αυτοί που τα έπαιρναν από παντού και αυτοί που φροντίζουν τους φτωχούς και καταφρονεμένους.

Μόνο που όλα τα στρατηγήματα διαλύονται.

– Η «διαπλοκή» που θα εξαφανιζόταν επειδή οι τηλεοπτικές άδειες θα γίνονταν τέσσερις, τώρα ψάχνει υποψηφίους ενδιαφερομένους επειδή τελικά θα δοθούν επτά.
– Οι εφημερίδες της «διαπλοκής» που θα πήγαιναν σε καθαρά χέρια και θα ελέγχονταν από την κυβέρνηση αποδεικνύονται ισχυρότερες από τους κυβερνητικούς διώκτες τους.
– Οι εξεταστικές της κάθαρσης για τα εξοπλιστικά καταλήγουν σε φιάσκο.
– Ο συγκυβερνήτης υπουργός συνομιλεί με κατάδικο για υπόθεση ναρκωτικών, δεν το διαψεύδει ποτέ, η κυβέρνηση υψώνει τείχος για την προστασία του, με κάθε θεμιτό – και κυρίως αθέμιτο- κοινοβουλευτικό μέσο και το πρωθυπουργικό γραφείο εκδίδει καθημερινώς ανακοινώσεις στήριξής του. Κάθε προηγούμενη κυβέρνηση θα αποδεχόταν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οτιδήποτε. Είναι αυτό το θέμα της «έξωθεν καλής μαρτυρίας»…

«Τσίπρας και Καμμένος αγκαλιασμένοι οδηγούνται στον γκρεμό», είπε η Φώφη Γεννηματά περιγράφοντας την εικόνα. «Είναι παρακράτος», είπε με πιο δωρικό τρόπο ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ομως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Εχουν την στήριξη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Έγινε μια προσπάθεια… Την εκτιμώ. Την στιγμή αυτή, είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις […] Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα», είπε το βράδυ της Πέμπτης στην συνέντευξή του στον Alpha ο αποφυλακισθείς πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Ναι, τι να ψήφιζα; Μα, υπάρχει τίποτε άλλο. Τι να ψηφίσεις δηλαδή, δεν κατάλαβα»…

Ενα ντε;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News