649
Βασιλειάδης και Τόσκας σε ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αθλητικός νόμος και τάξη... | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τι θα πουν σε έναν 18αρη για τον Ιβάν;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 13 Μαρτίου 2018, 12:25
Βασιλειάδης και Τόσκας σε ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αθλητικός νόμος και τάξη...
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τι θα πουν σε έναν 18αρη για τον Ιβάν;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 13 Μαρτίου 2018, 12:25

O Γιώργος Βασιλειάδης βγήκε με αυτό το ύφος του θλιμμένου συγγενή στον Παπαδάκη. Και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε: «Οταν ο κ. Σαββίδης κάνει αυτή τη “μπούκα” τι θα πω εγώ στον 18χρονο που βλέπει τον πρόεδρό του να κάνει κάτι τέτοιο;». Ελα ντε; Τι θα του πει; Μήπως είναι κάνας υφυπουργός της κυβέρνησης να ξέρει; Αλλά, μισό λεπτό. Υφυπουργός της κυβέρνησης είναι!

Αν ήταν ειλικρινής, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα μπορούσε να πει στον 18άρη ότι τόσο μπορεί ο καψερός. Οτι αδυνατεί όχι μόνο να τιμωρήσει τον Ιβάν αλλά ούτε καν να τον εντοπίσει. Σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι γνωρίζονται και οι πάντες ξέρουν πόσα κιλά πάγκο κάνει ο Σεμερτζίδης (το θηρίο που ήταν δίπλα στον Ιβάν), η κυβέρνηση του κ. Βασιλειάδη δεν μπορεί να βρει έναν διάσημο επιχειρηματία σαν τον Σαββίδη ώστε να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για αυτή τη «μπούκα» –ένας μάλλον γραφικός ευφημισμός για μια κραυγαλέα εισβολή ενός επιχειρηματία με όπλο σε ένα γήπεδο, αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό, ο υφυπουργός είναι αριστοτέχνης της δικηγορικής.

Διότι δεν είναι μόνο ο κ. Βασιλειάδης που έχει αποτύχει και μπροστά σε όλα αυτά αποφασίζει να διακόψει –ξανά– το πρωτάθλημα προκειμένου να συζητήσουμε –ξανά– τα ίδια, το κανονιστικό πλαίσιο δηλαδή, που αυτή η κυβέρνηση υποτίθεται πως είχε ήδη ρυθμίσει και γι’ αυτό μας έλεγε ο υφυπουργός, το πρωινό πριν από τα αίσχη της Τούμπας, ότι έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Που βλέπει αστυνομικούς να μη συλλαμβάνουν έναν τύπο που παρανομεί σε ζωντανή μετάδοση ενώ τον παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Που βλέπει (ή μάλλον δεν τον βλέπει) τον αστυνομικό που ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να προστατεύει τον Ιβάν Σαββίδη να εξαφανίζεται όσο διαρκεί το αυτόφωρο και που ως όφειλε θα έπρεπε να υποδείξει το μέρος όπου κρύβεται ο αναζητούμενος από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματίας.

Ο Σαββίδης βρίσκει λοιπόν και τα κάνει. Διότι στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο είναι ατροφικό, αν όχι ανύπαρκτο. Οχι μόνο αυτό που υποτίθεται ότι είχε φτιάξει η κυβέρνηση για τον αθλητισμό, αλλά και συνολικά. Κανονικά μέσα στο γήπεδο δεν αναστέλλεται ο ελληνικός νόμος, ή τουλάχιστον έτσι ίσχυε την τελευταία φορά που ρώτησα. Φαίνεται όμως ότι ο νόμος εφαρμόζεται ανάλογα με το πόσες επενδύσεις έχεις κάνει και απλώς δεν μας το έχουν πει ακόμη.

Δείτε και αυτό: μπροστά στον Ρομάν Αμπράμοβιτς ο Ιβάν είναι νήπιο. Αλλά ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν έχει διανοηθεί καν να πλησιάσει τον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριτζ. Εδώ όμως ο Ιβάν μπαίνει με μπουφάν, το βγάζει για να δούμε το περίστροφό του, και έπειτα ορμάει σε διαιτητές και αντιπάλους. Οι αστυνομικοί που είναι δίπλα του τον παρακολουθούν σαστισμένοι και δεν τον συλλαμβάνουν, με τη γελοία δικαιολογία ότι φοβούνται μην επιδεινώσουν μια κατάσταση ήδη έκρυθμη – αυτό διεμήνυσαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται: οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας εγκαλούν την Αστυνομία γιατί δεν συνέλαβε τον Ιβάν. Ελα ντε; Γιατί;

Θα μπορούσε να μας πει κάτι ο καθ’ ύλην αρμόδιος κ. Τόσκας επ’ αυτού αλλά το μόνο που μας ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ τη Δευτέρα, είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι «απαράδεκτα». Μα αυτό το ξέρουμε όλοι υπουργέ μου! Από εσάς θέλουμε μια Αστυνομία που όταν βλέπει έναν άνθρωπο να διαπράττει παρανομία να σπεύδει να τον συλλάβει. Και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος των συγκεκριμένων αστυνομικών να απαντάτε το εξής: «Το εύκολο παιχνίδι που γίνεται από πλευράς παραγόντων είναι να λένε ότι φταίει για όλα η Αστυνομία, γιατί τάχα μου η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τάξη και όλοι οι άλλοι νίπτουν σαν Πόντιοι Πιλάτοι τα χέρια τους».

Μπροστά σε όλη αυτήν την ανεπάρκεια η κυβέρνηση βρήκε τη δοκιμασμένη και εύκολη λύση: διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι σαν να μπαίνει μεγαλοχασάπης με πιστόλι στην κρεαταγορά και να κλείνεις όλη την κρεαταγορά, απαιτώντας από όλους τους χασάπηδες να καθίσουν με τον πιστολά στο ίδιο τραπέζι μέχρι να υποσχεθεί ότι δεν θα το ξανακάνει.

Αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος για να μην πεις στον 18αρη ότι δεν μπορείς –ή, δεν θέλεις– να επιβάλεις τον νόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News