349
| sutterstock

Το X Factor της κρίσης

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 5 Φεβρουαρίου 2016, 17:51

Το X Factor της κρίσης

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 5 Φεβρουαρίου 2016, 17:51

Δεν λέω, μπορεί να είσαι χρεοκοπημένος μέχρι τα μπούνια αλλά η ζωή συνεχίζεται. Το ίδιο κι η τηλεοπτική ζωή, με τα χίλια μύρια κακά της, με τις αμέτρητες δυσκολίες, τα ανύπαρκτα μπάτζετ και τους απλήρωτους συντελεστές, κι αυτή η έρμη τηλεοπτική ζωή κάπως πρέπει να συνεχιστεί. Να γεμίσει το χρόνο της. Αλλά ένα X Factor, τώρα; Μόνο εμένα μου φαίνεται κωμικοτραγικό;

Μόνο εγώ βλέπω τη διαφήμιση του ριάλιτι που αρχίζει και σκέφτομαι την έρημη Ιερά Οδό τα Σαββατόβραδα; Παλιότερα τρόμαζες να τη διασχίσεις Σάββατο βράδι, εξαιτίας της πολυκοσμίας και της κίνησης. Τώρα τρομάζεις από την ερημιά. Μια φορά, θυμάμαι, είχε κάνει ντου η τροχαία. Οταν λέμε ντου, καμιά 15αριά περιπολικά κατά μήκος της Ιεράς Οδού, από Πειραιώς μέχρι Κωνσταντινουπόλεως, και πλακώνονταν με τους παρκαδόρους, προσπαθώντας να διευθετήσουν το πρόβλημα του αυθαίρετου πάρκινγκ. Γιατί μέχρι και η νησίδα είχε καθιερωθεί ως χώρος παρκαρίσματος για τους πελάτες των νυχτερινών μαγαζιών.

Τώρα όμως οι πίστες, αφαιρώντας σιγά-σιγά μέρες, έφτασαν να ανοίγουν μόνο Παρασκευές και Σάββατα. Τώρα ο τραγουδιστικός κόσμος καίγεται, τα ‘χει δει όλα από την κρίση, μεγάλα ονόματα την παλεύουν δεν την παλεύουν να συνεχίσουν την ίδια δουλειά (βλέπουμε τρία και τέσσερα μεγάλα ονόματα μαζί σ’ ένα σχήμα για να προσελκύσουν κόσμο) και η τηλεόραση αρχίζει να προβάλλει ένα ακόμα τραγουδιστικό ριάλιτι. Να παράγει δηλαδή μερικούς ακόμα τραγουδιστές σε μια χώρα που δεν μπορεί ν’ αντέξει ούτε τους τραγουδιστές που έχει.

Ενα σόου είναι θα μου πεις. Ηταν και είναι. Μόνο που τότε, υπήρχε και μια αμυδρή ελπίδα για όσους έπαιρναν μέρος ότι μπορεί εξ αφορμής να χτίσουν μια κάποια καριέρα, να βρουν μια κάποια δουλειά σε καμιά πίστα. Νομίζω σήμερα ότι όσοι θα πάρουν μέρος στο X Factor της κρίσης, όπως το λέω, ξέρουν ότι θα κάνουν το κομμάτι τους, την πλάκα τους, αλλά από κει και πέρα η πιθανότητα να κάνουν καριέρα χάρη στη συμμετοχή τους στο σόου, είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή.

Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος από τους συμμετέχοντες κάνει καριέρα σήμερα, θα είναι τόσο ταλαντούχος ή τόσο αποφασισμένος που θα έκανε ούτως ή άλλως και χωρίς να περνούσε από ένα ριάλιτι.

ΥΓ: Στην περίπτωση του X Factor, το μέσο είναι το μήνυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...