182
| George Vitsaras / SOOC

Ξεσπούν οι αστυνομικοί για την Ομόνοια: «Αδίστακτοι οι δράστες, ήθελαν να μας σκοτώσουν»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 07:59

Ξεσπούν οι αστυνομικοί για την Ομόνοια: «Αδίστακτοι οι δράστες, ήθελαν να μας σκοτώσουν»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 07:59

Η επίθεση δεκάδων αναρχικών το βράδυ της Δευτέρας στο ΑΤ Ομονοίας έγινε από «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό», τονίζουν οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι καταλογίζουν στην κράτος απουσία βούλησης για τη σύλληψη των δραστών.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος έκανε λόγο για «περίπου 70 άτομα που έριξαν μολότοφ στην κλούβα».

Πρόσθεσε ότι «όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Εκανε λόγο για «γυμνασμένους δράστες» που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα με γκλομπ ενώ επισήμανε ότι στρατολογήθηκαν από τους αναρχικούς.

Τόνισε ακόμη ότι  δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι. Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά».

Ηδη τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που χρειάστηκαν νοσηλεία στο 401 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ο τέταρτος παραμένει καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σήμερα Τρίτη, οι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν στις 11:45 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το τμήμα στην Ομόνοια.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνει και αυτή λόγο από την πλευρά της για «δολοφονική επίθεση» και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...