365
To υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ και γύρω του «σκόνη» από το υλικό πυρόσβεσης που χρησιμοποιήθηκε | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας με μολότοφ – τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 21:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2018, 23:22
To υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ και γύρω του «σκόνη» από το υλικό πυρόσβεσης που χρησιμοποιήθηκε | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας με μολότοφ – τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 21:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2018, 23:22

Επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου.

Περίπου 30-50 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ, αλλά και πέτρες.

Από την επίθεση έχουν τραυματισθεί τέσσερις αστυνομικοί – τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση.

Από την επίθεση πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο της Αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σοβαρές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα και υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛΑΣ (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μετά τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτηρίζουν, στο Α.Τ. Ομονοίας.

«Η Ενωση Αθηνών στις 16/10 και ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Τμήμα Ομονοίας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση» αναφέρει η Ενωση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας καταγγέλλει ηγεσία και πολιτεία για το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνονται οι κουκουλοφόροι.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, από το Κίνημα Αλλαγής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...