334
Το αμούστακο αγόρι ενηλικιώθηκε. Το πάθος για οδήγηση παρέμεινε σταθερό |

Τρέλανέ μας, αγόρι μου! Ο 18χρονος έλληνας πρωταθλητής του drift που κάνει τα απίστευτα

Το αμούστακο αγόρι ενηλικιώθηκε. Το πάθος για οδήγηση παρέμεινε σταθερό
|

Τρέλανέ μας, αγόρι μου! Ο 18χρονος έλληνας πρωταθλητής του drift που κάνει τα απίστευτα

Κάποτε, πριν μόλις τρία χρόνια, είχα γνωρίσει από κοντά τον νεαρότερο drifter στον κόσμο. Τότε ο Σταύρος Γρύλλης ήταν μόλις δεκαπέντε ετών. Σε μία ηλικία που οι περισσότεροι έφηβοι έχουν τόση σχέση με την οδήγηση όση το να «μιμείσαι» τον Χάμιλτον στο Playstation, ο Σταύρος είχε εμβαθύνει στα μυστικά της τέχνης της πλαγιολίσθησης.

Πλέον είναι ένα μεγάλο, διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα στην ευρωπαϊκή σκηνή ενός πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζονται μερικοί από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του «χώρου». Να πηγαίνεις με ακρίβεια χιλιοστού και πέρα από τα όρια της πρόσφυσης πλαγιολισθαίνοντας μερικούς εκατοντάδες ίππους; Χα! Μην το επιχειρήσεις. Καλύτερα ούτε στη φαντασία σου.

Μ’ αυτά και μ΄αυτά, ο Σταύρος κάνει πλέον ακόμα πιο απίστευτα πράγματα από τη θέση του οδηγού με το Toyota AE86 των 800 ίππων. Σωστά διάβασες – και φτάνει μέχρι και τους 900, αναλόγως πίεσης στο τούρμπο του αυτοκινήτου που ετοιμάζει με τον πατέρα του στην Κω.

Αυτές τις ημέρες μιλήσαμε ξανά μαζί του, λίγο πριν φύγει για τη Νορβηγία, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος γύρος του Πρωταθλήματος Drift Masters. Μας είπε ότι, λόγω κορονοϊού, όλον τον τελευταίο χρόνο είχε την ευκαιρία και την άνεση χρόνου, χωρίς αγώνες, να ρυθμίσει ακόμα πιο τέλεια το αγωνιστικό του αυτοκίνητο, να ψαχτεί με τη γεωμετρία και να νιώθει ακόμα περισσότερο εμπιστοσύνη οδηγώντας το στο όριο. Σπουδάζει Μηχατρονική στη Θεσσαλονίκη, θέλει να φτάσει ψηλά, λατρεύει την τέχνη της οδήγησης.

Με την ευκαιρία, γυρίστηκε και ένα ούλτρα εντυπωσιακό βίντεο σε μία κλειστή, σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία, από κυκλοφορία διαδρομή, στο αγαπημένο του νησί. Είναι μία ορεινή, γεμάτη στροφές διαδρομή προς το χωριό Ζιά. Ο Σταύρος μάς κάνει περήφανους, «ζηλεύουμε» το οδηγικό του ταλέντο, χαιρόμαστε που τον περιβάλλει και τον στηρίζει μια συμπαγής οικογένεια και του ευχόμαστε να κοιτάζει πάντα το δρόμο από τα πλαϊνά παράθυρα. Απολαύστε τον εν κινήσει.

Χωμένος στο μπάκετ ερμητικά κλειστός. Τα υπόλοιπα είναι θέμα ταλέντου, άπειρης προπόνησης, καμένου ελαστικού και κιλών θάρρους

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News