407
Ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από το Πεντάγωνο. Και τότε αποκαλύφθηκε μια αλήθεια | CreativeProtagon

Τι τους ήθελε 46(!) συμβούλους στο υπουργείο του ο Καμμένος;

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 2 Φεβρουαρίου 2019, 12:55
Ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από το Πεντάγωνο. Και τότε αποκαλύφθηκε μια αλήθεια
|CreativeProtagon

Τι τους ήθελε 46(!) συμβούλους στο υπουργείο του ο Καμμένος;

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 2 Φεβρουαρίου 2019, 12:55

Οι αριθμοί κρύβουν τη δική τους αλήθεια. Όλοι οι ανώτεροι νόμοι της Φύσης λαμβάνουν άλλωστε τη μορφή ποσοτικής κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αγνοούνται. Δίνουν πληροφορίες που δεν μπορείς κανείς να φανταστεί για πρόσωπα και προσωπικότητες, προθέσεις και επιδιώξεις.

Το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου έφερε στην επιφάνεια ένα απίστευτο νούμερο: στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας απασχολούνταν επί υπουργίας Καμμένου και υφυπουργίας Κόλλια-Τσαρουχά, 46 νοματαίοι. Το φανερώνει η πράξη του Ευάγγελου Αποστολάκη που ανέλαβε τον θώκο της Εθνικής Άμυνας (δείτε εδώ – ΦΕΚ 37/30 Ιανουαρίου 2019).

Το «αντίο» του Καμμένου στην κυβέρνηση σήμανε τη λήξη της θητείας 46 ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών, μετακλητών υπαλλήλων. Δεκατριών για την κυρία Τσαρουχά, 33 –η μερίδα του λέοντος, ασφαλώς– για τον κ. Καμμένο. Ορίστε;

Ο κ. Καμμένος δεν διαφέντευε μόνο τον στρατό. Είχε και έναν στρατό στο υπουργείο του. Μοιάζει αστείο, αλλά το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ακόμη, έθετε ερωτήσεις στη Βουλή για τον αριθμό μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων στα υπουργεία της χώρας, ανησυχώντας για το ύψος της δαπάνης και τους κωδικούς του δημόσιου λογιστικού από τους οποίους καλυπτόταν η μισθοδοσία τους.

Το καλύτερο; Τον Ιούλιο του 2015, ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρέθετε στοιχεία στη Βουλή, υπερηφανευόμενος ότι η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα. Ιδού, τι δήλωνε: «Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Θέλετε μήπως συγκρίσεις; Ο Πάνος Καμμένος είχε στο πλευρό του περίπου όσους διαθέτει-διέθετε, πάντα βάσει των στοιχείων Παππά, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού (36) και είκοσι τρεις περισσότερους από τους συμβούλους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (10).

Δεν θέλει και πολλή ευφυία: ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πολιτεύεται τα τελευταία 25 χρόνια, και δεν έχει πάψει να σκέφτεται με την λογική του 1994, όταν ακόμη είχε πυκνά μαλλιά και φορούσε γυαλιά μυωπίας. Οσα περισσότερα στόματα έχεις στη δούλεψη σου, τόσο πιο πολύτιμος πρόεδρος/υπουργός/βουλευτής είσαι. Το μισοαποκάλυψε και σε μία πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ενόσω μιλούσε για την αναγκαιότητα ύπαρξης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αν αποσυντεθεί, θα πεινάσουν 30 οικογένειες…

Ο κ. Καμμένος, και κάθε Καμμένος, δεν λειτουργεί βεβαίως μόνος του, σε κενό. Κάποια κυβερνητική πράξη του επέτρεψε όλο αυτό τον εσμό συμβούλων στο υπουργείο του. Τα χατίρια είχαν, προφανώς, αρχίσει νωρίτερα από όσο φαντάζεστε.

ΥΓ: Να υπογραμμιστεί ότι από τους 46 συμβούλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αμισθί υπηρετούσαν μόνον δυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News