424
Μέρος της ζωής μας θα αποτελούν -σύντομα- καθρέφτες που θα μας δείχνουν με ποιον συνδυασμό ρούχων είμαστε πιο όμορφοι | Amazon

«Μαγικό καθρέφτη» θα φτιάξει η Amazon

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 18:35
Μέρος της ζωής μας θα αποτελούν -σύντομα- καθρέφτες που θα μας δείχνουν με ποιον συνδυασμό ρούχων είμαστε πιο όμορφοι
|Amazon

«Μαγικό καθρέφτη» θα φτιάξει η Amazon

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 18:35

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου ποια είναι η πιο όμορφη», έλεγε στον μαγικό της καθρέφτη η βασίλισσα του παραμυθιού της Χιονάτης και των επτά νάνων.

Η Amazon κατέθεσε πριν από λίγες μέρες μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή ενός τέτοιου καθρέφτη.

Ο καθρέφτης τού ιντερνετικού εμπορικού γίγαντα δεν θα λέει ευθέως στον κάτοχό του αν είναι ο πιο όμορφος, αλλά θα του δείχνει πώς είναι πάνω του διάφορα ρούχα χωρίς να κάνει τον κόπο να τα φοράει κάθε φορά.

Ετσι, ο κάτοχος θα μπορεί γρήγορα και άκοπα να διαλέγει το… outfit που θα τον κολακεύει περισσότερο.

Το σχέδιο του μαγικού καθρέφτη που θέλει να κατασκευάσει η Amazon, το οποίο περιλαμβάνεται στην αίτηση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η εταιρεία
Το σχέδιο του μαγικού καθρέφτη που θέλει να κατασκευάσει η Amazon, το οποίο περιλαμβάνεται στην αίτηση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η εταιρεία

Πριν από λίγο καιρό η Amazon είχε παρουσιάσει το Echo Look ένα προηγμένο οικιακό σύστημα παροχής συμβουλών μόδας ώστε να βγαίνει κάποιος από το σπίτι του ντυμένος σωστά. Το Echo Look αποτελείται από μια κάμερα που λειτουργεί με φωνητικές εντολές, καταγράφει εικόνες selfie και συνδέεται με τον οικιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης της Amazon, το Alexa. Η κάμερα θα τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά της και θα στείλει το υλικό στον οικιακό βοηθό που θα το επεξεργαστεί και θα δώσει, τελικά, στο αφεντικό του συμβουλές styling. Θα του λέει τι πρέπει να φορέσει για να είναι ωραίος.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα theverge.com η Amazon κάνει τώρα το επόμενο βήμα στην παροχή συμβουλών ένδυσης κατασκευάζοντας έναν καθρέφτη που ενσωματώνει μια μορφή τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, την οποία οι ειδικοί ονομάζουν «blended reality». Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στον καθρέφτη να συλλέγει και να επεξεργάζεται εικόνες και δεδομένα από διάφορες πηγές, (κάμερες, οθόνες, προτζέκτορες κ.ά) και στη συνέχεια να δείχνει στον άνθρωπο που στέκεται μπροστά του τον εαυτό του φορώντας διάφορους συνδυασμούς ενδυμάτων. Ετσι, ο κάτοχος του καθρέφτη, χωρίς να ταλαιπωρείται βάζοντας και βγάζοντας συνεχώς διάφορα ρούχα, θα διαπιστώνει τι του ταιριάζει καλύτερα ώστε να ντυθεί ανάλογα.

Δείτε βίντεο για έναν από τους μαγικούς καθρέφτες που έχουν ήδη κατασκευαστεί

Φυσικά, ένας τέτοιος καθρέφτης θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος, περισσότερο ίσως από τα σπίτια, στα καταστήματα ρούχων όπου η δοκιμή ρούχων δεν είναι συνήθως μια ευχάριστη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών τέτοιοι «μαγικοί καθρέφτες», οθόνες δηλαδή που δείχνουν σε κάποιον που στέκεται μπροστά τους πώς δείχνουν με διάφορα ενδύματα τα οποία δεν χρειάζεται να φορούν κάθε φορά. Όμως, αυτός της Amazon θα διαθέτει την πλέον προηγμένη τεχνολογία.