772
Mοντέλο νορβηγοσομαλικής καταγωγής, η Ρόουνταχ Μοχάμεντ ανέλαβε τη διεύθυνση της νέας έκδοσης της Vogue | Instagram / @rawdis

Η κυρία «κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου» διευθύντρια της σκανδιναβικής Vogue

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 22:22
Mοντέλο νορβηγοσομαλικής καταγωγής, η Ρόουνταχ Μοχάμεντ ανέλαβε τη διεύθυνση της νέας έκδοσης της Vogue
|Instagram / @rawdis

Η κυρία «κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου» διευθύντρια της σκανδιναβικής Vogue

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 22:22

Mοντέλο νορβηγοσομαλικής καταγωγής, η Ρόουνταχ Μοχάμεντ διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας, που προτάθηκε στη Γαλλία και η ανάρτησή της το Instagram έγινε αμέσως viral. Και τώρα η Vogue Scandinavia, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα ανακοίνωσε την πρόσληψη της στο νέο περιοδικό. Ετσι η Μοχάμεντ θα γίνει η πρώτη έγχρωμη διευθύντρια περιοδικού μόδας στη Δύση, που φοράει μαντίλα, γράφει ο Guardian.

«Η Vogue Scandinavia έχει ανεβάσει το ζήτημα της πολυμορφίας στο επόμενο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου εκτιμώνται άνθρωποι από διαφορετικό φυλετικό υπόβαθρο», δήλωσε η Μοχάμεντ. Τον Απρίλιο το εντυπωσιακά ωραίο μοντέλο ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της με τη φράση «κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου» γραμμένη με μαύρα γράμματα στην παλάμη της. Και με την ανάρτησή της αυτή ξεκίνησε μια καμπάνια στο Twitter, το Instagram και το TikTok. «Μπορούμε να συμμετέχουμε σε συζητήσεις, να λάβουμε μέρος σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων και είμαστε σε θέση να έχουμε μια επιδραστική φωνή στη μόδα», δήλωσε.

Η ανάρτηση διαμαρτυρίας της Ρόουνταχ Μοχάμεντ έγινε viral (Instagram)

Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, εξάλλου, με την οποία ανακοίνωσε τον νέο της ρόλο, το μοντέλο έγραψε: «Ελπίζω να είμαι μια πολιτιστική δύναμη με πολλή γνώση, ανάπτυξη και αντιμετώπιση των προκλήσεων που έρχονται μαζί της».

Η Μοχάμεντ, που είναι γνωστή για το στιλ της μόδας του δρόμου, πιστεύει ότι ο διορισμός της θα επηρεάσει την κοινότητά της. «Εχει τεράστιο αντίκτυπο για τους μουσουλμάνους και το βλέπω ως [ένα] συλλογικό επίτευγμα για την καλύτερη κατανόηση του κόσμου της μόδας», είπε. Η διαφορετικότητα στη βιομηχανία της μόδας υπήρξε ένα καυτό θέμα συζήτησης μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πέρυσι.

Η Μοχάμεντ είπε ότι το περιοδικό έχει προσλάβει και άλλους υπαλλήλους από εθνοτικές μειονότητες σε ανώτερες θέσεις της σύνταξης. «Αυτό είναι σημαντικό καθώς αφαιρεί την κοινωνική πίεση και τη συναισθηματική εργασία του να είσαι η μόνη εθνοτική μειονότητα στην ομάδα», δήλωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rawdah 🕊 (@rawdis)

Η μόδα του δρόμου είναι το στιλ της Ρόουνταχ Μοχάμεντ

Το νέο στέλεχος της Vogue δεν πιστεύει ότι ο διορισμός της έχει σχέση με τις φυλετικές διαμάχες, που έχουν ξεσπάσει τελευταία στον όμιλο Condé Nast, όπως η πρόσληψη της Αλέξι ΜακΚαμοντ στο Teen Vogue και στη συνέχεια η παραίτησή της από το νεανικό περιοδικό, νωρίτερα φέτος.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως διόρθωση σε τίποτα», είπε η Μοχάμεντ, «Αν μπορώ να βοηθήσω συνολικά τη πρόοδο της βιομηχανίας στη διαδικασία, τότε είναι μια θαυμάσια προσθήκη την οποία πάντα υποστήριζα».

Το πρώτο τεύχος της Vogue Scandinavia θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Το περιοδικό θα είναι διμηνιαίο με έξι τεύχη τον χρόνο στην αγγλική γλώσσα, αλλά θα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιακή του έκδοση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News