251
Η γυναίκα έκανε ποδήλατο χωρίς να φοράει χιτζάμπ | Twitter / AlinejadMasih

Ιράν: Συνέλαβαν γυναίκα επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ μπροστά σε τζαμί

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 21:53
Η γυναίκα έκανε ποδήλατο χωρίς να φοράει χιτζάμπ
|Twitter / AlinejadMasih

Ιράν: Συνέλαβαν γυναίκα επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ μπροστά σε τζαμί

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 21:53

Στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς να φοράει χιτζάμπ, χωρίς, δηλαδή, να έχει καλυμμένο το κεφάλι της, προχώρησαν οι αρχές στο Ιράν.

Η γυναίκα αυτή, μάλιστα, όχι μόνο δεν φόραγε χιτζάμπ αλλά, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, φρόντισε να περάσει επιδεικτικά μπροστά από τζαμί κάνοντας έξαλλες τις αρχές.

Το βίντεο κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και η σύλληψη έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στους κατοίκους όσο και τους κληρικούς στην πόλη Νατζαφαμπάντ.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, οι γυναίκες πρέπει να φορούν μαντίλα που καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό και που κρύβει τα μαλλιά τους.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες πολλές είναι οι γυναίκες που αψηφούν αυτό το νόμο, ειδικά στην Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις του ισλαμικού κράτους.

«Ένα άτομο που πρόσφατα παραβίασε τους κανόνες και προσβάλλει την ισλαμική μαντίλα σε αυτήν την περιοχή, συνελήφθη», δήλωσε ο Μοτζαταμπά Ραεϊ, κυβερνήτης της Νατζαμπάντ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

«Ψάχνουμε το κίνητρό της» πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα της κρατούμενης γυναίκας.

«Οι κάτοικοι της πόλης πραγματοποιούν σήμερα [την Πέμπτη] διαδήλωση διαμαρτυρίας μετά την άνευ προηγουμένου παραβίαση των κανόνων», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...