292
Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E | REUTERS

Η Ford παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική Mustang

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 09:25
Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E
|REUTERS

Η Ford παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική Mustang

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 09:25

Ενα από τα πιο εμβληματικά της μοντέλα, τη Mustang, επέλεξε η Ford για να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με στόχο να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Tesla.

Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες το νέο της μοντέλο, που θα βγει στην αγορά το φθινόπωρο του 2020.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παρουσιάσει μεγάλη άνοδο την επόμενη δεκαετία.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου με το ψηφιακό ταμπλό. (Πηγή: Ford)

Το μοντέλο Mustang Mach-E έχει όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει την Mustang να κλέψει τις καρδιές των θαυμαστών της ταχύτητας και των σπορ αυτοκινήτων.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το μοντέλο θα της αποφέρει κέρδη από την πώληση του πρώτου κιόλας αυτοκινήτου. Η Mustang Mach-E θα κατασκευάζεται στο Μεξικό, όπου η εταιρεία ήδη λειτουργεί εργοστάσιο και το εργατικό κόστος είναι χαμηλό, και θα πωλείται στην τιμή των 43.895 δολαρίων. Στις ΗΠΑ, η τιμή υπολογίζεται να πέσει στις 30.000 δολάρια χάρη στις κρατικές επιχορηγήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εικόνα από την καμπάνια προώθησης του ηλεκτρικού μοντέλου (Πηγή Ford)

Στα σχέδια της Ford υπάρχει επίσης και η παραγωγή του μοντέλου στην Κίνα. Οπως αναφέρει το Bloomberg, προβλέπεται ότι η ηλεκτρική εκδοχή της Mustang θα πουλά 50.000 αυτοκίνητα ετησίως.

(Πηγή Ford)

Η Mustang είναι ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Ford, έχοντας πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το ντεμπούτο της το 1964

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα παραδοσιακά μοντέλα με βενζίνη.

Η ηλεκτρική Mustang είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου της Ford να στραφεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με περισσότερα από 40 μοντέλα στον προγραμματισμό της μέχρι το 2022.