262
|

Αφιερωμένο στον καρκίνο του μαστού το Digital Race for the Cure

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:25

Αφιερωμένο στον καρκίνο του μαστού το Digital Race for the Cure

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:25

Πρόσκληση στο ευρύ κοινό και φυσικά στους εργαζομένους της να συμμετέχουν στο Digital Race for the Cure, που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε 22 ευρωπαϊκές χώρες, απευθύνει η βιοφαρμακευτική εταιρεία MSD.

Φέτος, για πρώτη φορά, η αθλητική εκδήλωση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά λόγω της Covid-19 και των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί, αλλά και για την ασφάλεια όλων.

Οι συμμετέχοντες, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες προστασίας από την COVID-19, μπορούν να περπατήσουν 3 χλμ. ή να τρέξουν 5 χλμ., από όποιο σημείο και αν βρίσκονται, είτε είναι εξωτερικό είτε εσωτερικό.

Η συμμετοχή κοστίζει 6 ευρώ και τα φετινά καθαρά έσοδα της 11ης διοργάνωσης θα τα αξιοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» για να υλοποιήσει ένα πλέγμα διαφορετικών δράσεων που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο καρκίνο. Ανάμεσά τους είναι η συγκρότηση ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η σύνταξη προγραμμάτων παροχής εξατομικευμένων πρακτικών συμβουλών από αισθητικό και διατροφολόγο για γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MSD για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Αγκάθα Γιάκοντσις, δήλωσε ότι «σε μια περίοδο που η πανδημία φέρνει καθημερινά πολλές προσαρμογές στον τρόπο που λειτουργούμε, οι διοργανωτές βρήκαν τη λύση να πραγματοποιήσουν για ενδέκατη χρονιά την πανευρωπαϊκή γιορτή της ζωής. Είναι πολύ σημαντικό που συνεχίζει αυτή η αθλητική εκδήλωση-θεσμός, καθώς οι ανάγκες για ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού πολλαπλασιάζονται. Η ΜSD υποστηρίζει και φέτος τη διοργάνωση, έχουμε χρέος να συμμαχούμε με πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής μας. Η κοινωνική ευαισθησία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εταιρικού μας DNA».