176
Θυμίζει το ταμπουλέ αλλά έχει κόκκινο χρώμα που οφείλεται στην πάστα κόκκινης πιπεριάς και τον ντοματοπλετέ | Μαρίνα Μαυρομάτη

Είναι κισίρ, μην το μπερδέψεις με το ταμπουλέ!

Μαρίνα Μαυρομάτη 27 Μαρτίου 2018, 14:25
Θυμίζει το ταμπουλέ αλλά έχει κόκκινο χρώμα που οφείλεται στην πάστα κόκκινης πιπεριάς και τον ντοματοπλετέ
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Είναι κισίρ, μην το μπερδέψεις με το ταμπουλέ!

Μαρίνα Μαυρομάτη 27 Μαρτίου 2018, 14:25

Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν “τούρκικο ταμπουλέ”, καθώς και αυτό είναι μια σαλάτα που περιέχει πληγούρι και μαϊντανό.

Η διαφορά τους βρίσκεται στο ό,τι η αναλογία του μαϊντανού είναι μικρότερη, το κισίρ περιέχει ντοματοπελτέ, πάστα κόκκινης πιπεριάς (ένα υλικό που χρησιμοποιείται επίσης πολύ στην τούρκικη κουζίνα) και γλυκιά πάπρικα, που του δίνουν ιδιαίτερη γεύση αλλά και ενα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Επίσης η ντομάτα και το αγγούρι δεν προστίθενται μέσα στο πληγούρι, αλλά στο πλάϊ και αναμιγνύονται κατά το σερβίρισμα. Τα υπόλοιπα υλικά που περιέχει, μπορεί να ποικίλουν, όχι όμως σημαντικά, και αλλάζουν λίγο απο περιοχή σε περιοχή.

Το κισίρ σερβίρεται επάνω σε μαρουλόφυλλα, τα οποία χρησιμεύουν και για το σερβίρισμα του – μην ξεχνάτε ότι στην Ανατολή πολλά φαγητά τρώγονται με τα χέρια χωρίς πηρούνι και κουτάλι.

Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα πιάτα της τούρκικης κουζίνας και σερβίρεται ως σαλάτα, μεζές, συνοδευτικό, ελαφρύ γεύμα το καλοκαίρι, ακόμη και απογευματινό κολατσό μαζί με τσαϊ! Συνηθίζουν επίσης να το συνοδεύουν με αριάνι.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News