172
Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου | Μαρίνα Μαυρομάτη

Κολοκύθια γεμιστά στον φούρνο

Μαρίνα Μαυρομάτη 17 Αυγούστου 2019, 09:35
Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Κολοκύθια γεμιστά στον φούρνο

Μαρίνα Μαυρομάτη 17 Αυγούστου 2019, 09:35

Άκρως καλοκαιρινό φαγάκι τα γεμιστά λαχανικά, αν και είναι δύσκολο να υποφέρεις τον φούρνο, ιδίως αν ζεις σε διαμέρισμα. Ομολογώ ότι τα καλοκαιρινά φαγητά φούρνου τα ετοιμάζω μόνο στο εξοχικό, στο διαμέρισμα στην πόλη τη μόνη ηλεκτρική συσκευή που θέλω να χρησιμοποιώ το καλοκαίρι είναι το ψυγείο…

Τα γεμιστά μας αρέσουν γενικά πολύ. Ιδιαίτερα οι πιπερο-ντομάτες, αλλά και τα κολοκυθάκια. Εμένα με εκνευρίζουν λίγο, γιατί τα κολοκυθάκια, όπως και να το κάνεις, λίγο νερουλιάζουν κατά το βράσιμο στην κατσαρόλα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, σκέφτηκα να τα βάλω στο ταψί και να τα φουρνίσω. Είδα δε και τα πανέμορφα, ολόφρεσκα στρογγυλά κολοκυθάκια πρωί-πρωί στη λαϊκή και δεν άντεξα στον πειρασμό. Αποδείχτηκε εξαιρετική ιδέα! Εγιναν πιο νόστιμα από ποτέ, άσε και που υπολόγισα – νομίζω για πρώτη φορά! – τα υλικά της γέμισης με μαθηματική ακρίβεια, τόσο, που δεν περίσσεψε ούτε ένα σπυρί ρύζι!

Έτσι, παρόλο που δεν το είχα προγραμματίσει, αφού στο blog υπάρχει ήδη συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια (εδώ), κατέγραψα τον τρόπο παρασκευής και σας τον παρουσιάζω.

Δείτε τη συνταγή εδώ.