188
Στη βασική συνταγή προσθέστε, αφαιρέστε και φτιάξτε μια σαλάτα για τα γούστα σας | Shutterstock

Φακές και μανιτάρια, τα κάναμε σαλάτα

Χρυσαυγή Μπόμπολα 7 Απριλίου 2017, 08:55
Στη βασική συνταγή προσθέστε, αφαιρέστε και φτιάξτε μια σαλάτα για τα γούστα σας
|Shutterstock

Φακές και μανιτάρια, τα κάναμε σαλάτα

Χρυσαυγή Μπόμπολα 7 Απριλίου 2017, 08:55

Μια χειμωνιάτικη σαλάτα, που έγινε το κυρίως γεύμα μου ένα μεσημέρι πριν λίγες ημέρες. Ήταν υγιεινή και ελαφριά επιλογή με φακές και μανιτάρια, που επιδέχεται πολλών αλλαγών σύμφωνα με τα γούστα του καθενός, όπως γίνεται άλλωστε με τις περισσότερες σαλάτες.

Τα μανιτάρια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη, ανάλογα με το τι έχετε στη διάθεσή σας) καλό είναι να κοπούν σε χοντρούτσικες φέτες και όχι πολύ λεπτές, έτσι ώστε όταν σοταριστούν να μη στεγνώσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά με τη σάρκα τους τρυφερή.

Το ντρέσινγκ επίσης μπορείτε να το κάνετε με λεμόνι αντί για ξίδι -που ήταν η δική μου επιλογή- και με μέλι αντί για πετιμέζι. Η προσθήκη ενός τυριού (για παράδειγμα φέτας σε τρίμματα) ή ενός καπνιστού τόνου μπορεί να γίνει τόσο για να εμπλουτίσετε τη σαλάτα, αλλά και για να την κάνετε περισσότερο χορταστική και να γίνει τελικά ένα γεύμα για το γραφείο που θα σας κρατήσει πολλές ώρες χωρίς να πεινάσετε.

Την επόμενη φορά που θα βράσετε φακές για σούπα, κρατήστε μερικές σκέτες και φτιάξτε αυτή την υπέροχη σαλάτα. Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι θα την λατρέψετε όσο κι εγώ!

Δείτε το πλήρες κείμενο και τη συνταγή εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News