213
Το τζίντζερ δίνει μια πικάντικη νότα στη λεμονάδα | Μαρίλη Κουβαρά

Δροσερή λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ

Μαρίλη Κουβαρά 17 Μαρτίου 2018, 13:13
Το τζίντζερ δίνει μια πικάντικη νότα στη λεμονάδα
|Μαρίλη Κουβαρά

Δροσερή λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ

Μαρίλη Κουβαρά 17 Μαρτίου 2018, 13:13

Μετά από μια εξαντλητική μέρα, σερφάροντας στο Ίντερνετ, έπεσα πάνω σ’ ένα επεισόδιο γνωστού τηλεπαιχνιδιού μαγειρικής. Το θέμα της δοκιμασίας ήταν το λεμόνι.

Όσο μαγείρευαν οι διαγωνιζόμενοι, οι κριτές περνούσαν απ’ τους πάγκους και τους ρωτούσαν αν γνωρίζουν κάποιο τραγούδι με το λεμόνι στους στίχους του. Εκείνοι, αφού το σκέφτονταν λίγο, απαντούσαν «όχι», «δεν ξέρω» ή «δε μου ‘ρχεται τώρα» και συνέχιζαν τη μαγειρική τους.

«Μα είναι δυνατόν; Χιλιοτραγουδισμένο το λεμόνι, σκεφτόμουν». Ποιο να πρωτοθυμηθώ; Το «Λεμονάκι Μυρωδάτο» κι από περιβόλι αφράτο, την «Κοντούλα Λεμονιά» με τα πολλά λεμόνια και το πιο ποπ «Τσάι με λεμόνι» στο μπαλκόνι ή το ξενόφερτο «Lemon Tree» των Fool’s Garden;

Το λεμόνι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα υλικά για τους λαούς της Μεσογείου. Παρ’ όλα αυτά, η Μεσόγειος δεν είναι η γενέτειρά του. Λέγεται ότι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην κεντρική Ινδία.

«Τι θα έφτιαχνα αν ήμουν εγώ στη θέση των διαγωνιζόμενων;», άρχισα ν’ αναρωτιέμαι… Ένα παραδοσιακό και αγαπημένο αυγολέμονο; Μια απολαυστική lemon pie; Ένα γλυκό με βάση το κρεμώδες lemon curd ή ένα φρέσκο θαλασσινό με το άρωμα του λεμονιού για τελείωμα;

Και τότε μου ήρθε στο μυαλό το ρητό: «Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα!» Κάπως έτσι αποφάσισα να φτιάξω την πιο απλή συνταγή με λεμόνια, δίνοντας ένα επιπλέον άρωμα με το δυόσμο και το τζίντζερ.

Δείτε τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News