151
Βράσαμε τον φιδέ σε ψαρόζουμο με λίγο σέλινο και βούτυρο | Νίκος Μορόπουλος

Μπαλάδες τηγανητοί με βουτυρωμένο φιδέ

Νίκος Μορόπουλος 29 Απριλίου 2018, 09:22
Βράσαμε τον φιδέ σε ψαρόζουμο με λίγο σέλινο και βούτυρο
|Νίκος Μορόπουλος

Μπαλάδες τηγανητοί με βουτυρωμένο φιδέ

Νίκος Μορόπουλος 29 Απριλίου 2018, 09:22

Το σημερινό πιάτο είναι ένας ύμνος στην υπεροχότητα των ταπεινών μεν, γνήσιων δε, υλικών.

Ο μπαλάς είναι ταπεινότατο ψαράκι του Αιγαίου, τιμάται δε 4,5 ευρώ το κιλό. Τον μπαλά (dentex maccophthalmus) τον ονομάζουν και κεφαλά ή και γουρλομάτη.  Όταν είναι μικρός είναι γκρίζος, όσο μεγαλώνει γίνεται ροζ.

Όπως βλέπεις αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη, τα ψαράκια που βρήκα στον ψαρά μου ήτανε μεγάλα και ολόφρεσκα. Ομοθύμως αποφασίστηκε να γίνουν τηγανητά. Έλειπε όμως η συνοδεία.

Πλείστες όσες φορές οι ερωτήσεις αυτού του τύπου απαντώνται από την ίδια τη ζωή. Έρχεται δηλαδή η ζωή και μου λέγει «άνοιξε τέκνο μου το ντουλάπι που βάζεις διάφορα πράγματα», «πριν σε κάψω εντός της καλύβης σου και σε καταστήσω κεκαυμένο καλυβίτη».  Έντρομος μπροστά στο ενδεχόμενο να καταστώ καυσικαλυβίτης, άνοιξα το ντουλάπι και βρήκα ένα πακέτο με φιδέ.

Κατόπιν τούτου τα πράγματα πήραν μια ανεπίστρεπτη πορεία προς το καλύτερο…

*Όθων Λίμαν φον Σάντερς έγραψεν, εις την φυλακήν της Μάλτας (Ιούλιος 1919)

Δείτε τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...