312
Χρώματα και αρώματα της άνοιξης | Κική Τριανταφύλλη

Πάβλοβα με φράουλες, για τη μεγάλη γιορτή της άνοιξης

Κική Τριανταφύλλη 8 Απριλίου 2018, 08:45
Χρώματα και αρώματα της άνοιξης
|Κική Τριανταφύλλη

Πάβλοβα με φράουλες, για τη μεγάλη γιορτή της άνοιξης

Κική Τριανταφύλλη 8 Απριλίου 2018, 08:45

Μαρέγκες, κρέμα σαντιγί, φρέσκες φράουλες και σάλτσα φράουλας. Αυτά είναι τα υλικά για το πιο απλό, το πιο εύκολο και αιθέριο γλυκό του Πάσχα και της άνοιξης. Μην ξεχάσετε, λοιπόν, να πάρετε φράουλες.

Τώρα είναι η εποχή τους, δίνουν χρώμα και γλύκα στο γιορτινό τραπέζι, ακόμη και σκέτες, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, πιπέρι και μερικές σταγόνες παλαιωμένο μπαλσάμικo. Παραξενευτήκατε; Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Αλλιώς κάντε μια πάβλοβα, ένα γλυκό αιθέριο και φίνο, όπως η υπέροχη ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, για να την ευχαριστήσει, το εμπνεύστηκε ο αυστραλός ζαχαροπλάστης, μπορεί βέβαια να ήταν και νεοζηλανδός, αλλά εμείς δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για την καταγωγή του.

Γλυκιά και κρεμώδης, τραγανή και μαστιχωτή, γεμάτη αρώματα της άνοιξης, η πάβλοβα είναι το ιδανικό γλυκό για να ολοκληρωθεί το πασχαλινό γεύμα. Γίνεται πανεύκολα και αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τις μαρέγκες, κανένα πρόβλημα.

Ας είναι καλά η «Μαρέγκα από Σπίτι» στο Κολωνάκι (Σκουφά 56), η «Pavlova- Ό,τι καλύτερο» στο Παγκράτι (Εμπεδοκλέους 33) και ο «Βάρσος» στην Κηφισιά (Κασσαβέτη 5), που έχουν έτοιμες μαρέγκες όλο το χρόνο, μικρές, μεγάλες, ατομικές και μαρεγκάκια για το στόλισμα.

Οι μαρέγκες στα δύο αθηναϊκά μαγαζιά είναι πιο ογκώδεις και αφράτες, εξαιρετικά εύθραυστες και αέρινες, αντίθετα του Βάρσου είναι πιο λεπτές και πιο τραγανές. Στου Βάρσου, εξάλλου, υπάρχει υπέροχη σαντιγί, έτοιμη χτυπημένη με τη βανίλια της και τόσο όσο γλυκιά ή σκέτη κρέμα γάλακτος για να τη φτιάξετε όπως θέλετε.

Αλλά σαντιγί έτοιμη μπορεί να βρει κανείς σε όλα τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, καλό θα ήταν βέβαια να την παραγγείλετε από πριν.

Προσέξτε, όμως: η πάβλοβα είναι μεν ένα πανεύκολο γλυκό αλλά της τελευταίας στιγμής γιατί οι φράουλες βγάζουν υγρά και μαλακώνουν τη μαρέγκα. Για να κρατήσει την τραγανότητά της, λοιπόν, ακόμη κι αν την πάτε δώρο, πάρτε μαζί σας τα υλικά της χωριστά (μαρέγκες, σαντιγί, φρέσκες φράουλες και σάλτσα φράουλας) και συνθέστε την λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...